Verva posiluje obranu. Přicházejí Matěj Stříteský a Daniel Kolář
Daniel Kolář. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Obrana Litvínova doznává jasných rysů. Vedení klubu se povedlo přivést obránce Matěje Stříteského a Daniela Koláře. Stříteský se na sever Čech vrací po sedmi letech. Oba hráči podepsali roční smlouvy s opcí. „Jsme rádi, že jsme se s klukama dohodli. Matěj je obránce, který umí podpořit útok a poslední roky v extralize dokazoval své kvality. Navíc dobře zná litvínovské prostředí ze svého předchozího působení. Dana jsme měli možnost vidět v našem dresu v loňské sezóně a splnil naše očekávání. Je to důrazný hráč s dobrými fyzickými parametry,“ říká generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Třicetiletý Matěj Stříteský je odchovancem Vsetína. Od mládežnických let patřil k talentovaným hráčům svého ročníku a pravidelně reprezentoval Česko ve výběrech národního týmu. V juniorech si ho vyhlédl Litvínov a na severu Čech nastupoval za A-tým a juniory sedm sezón. V roce 2014 zamířil do Mladé Boleslavi, kde působil necelé čtyři roky a stal se důležitým členem základní sestavy Bruslařů. V sezóně 2017/2018 byl vyměněn do Jihlavy, která bojovala o záchranu. V dresu Dukly dohrál zbytek sezóny.

V roce 2018 odešel do Liberce, další rok nastupoval v dresu karlovarské Energie a loni hájil barvy plzeňské Škodovky. V české nejvyšší soutěži nastoupil do 594 utkání s bilancí 62 gólů a 113 asistencí. V novém extraligovém ročníku se vrací do známého prostředí. V dresu Vervy nastoupil v extralize do 231 zápasů a zaznamenal 57 bodů (19+38). „Matěj je konstruktivní obránce s výbornou střelou, který je vhodným typem hráče do přesilové hry. V Litvínově má za sebou nějakou historii ze svého působení.. Za svou kariéru nasbíral dostatek zkušeností a věříme, že nám pomůže v nové sezóně,“ říká hlavní trenér Litvínova Vladimír Országh.

Obránce Daniel Kolář začínal s hokejem ve Hvězdě Praha. V dorosteneckých letech se přesunul do Chomutova, ale za tamní A-tým si nikdy nezahrál. Osmadvacetiletý zadák strávil převážnou část kariéry v Chance lize. Nastoupil v ní v pěti klubech do celkem 318 utkání s bilancí 17 vstřelených gólů a 41 asistencí. „Daniel je velmi dobře stavěný obránce, který u nás dostal šanci v uplynulé sezóně. Očekáváme od něj agresivitu hlavně v předbrankovém prostoru. Máme ofenzivnější typy obránců, takže jsme sháněli i defenzivnější typ. Je to jen na něm, jak se o místo v základní sestavě popere,“ uzavírá trenér Országh.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru