ROZHOVOR: Most si fotbalovou třetí ligu zaslouží, říká trenér Petr Johana
Petr Johana. Foto: FK BMS
Sport

Most - Jak probíhá příprava mužského Áčka Fotbalového klubu Baník Most-Souš a jaká jsou očekávání v pokračování v Divizi B i co je cílem dokázat v letošním roce, přibližuje trenér Petr Johana.

Máte za sebou přípravný zápas s devatenáctkou pražské Sparty. Vyhráli jste 2:1. Byl to obtížný zápas?

Přijel tým, který má asi nejlepší akademii v Čechách v tuhle chvíli. Vychovává si odchovance i do A týmu. Pro nás to bylo těžké utkání z jednoho prostého důvodu. Ti kluci jsou strašně pohybliví, jsou tvární a chtějí hrát, co po nich trenér chce. Takže tam bylo hodně náběhových situací z jejich strany. V tomto myslím to utkání splnilo pro nás účel. Bylo to hodně o pohybu a myslím si, že v tom jsme se jim vyrovnali. Jsme silovější, kluci mají něco odehráno, tak jsme utkání v tomto zvládli.

Na co kladete v přípravě na jaro největší důraz?

Teď je to hodně o nabrání fyzické kondice, síly. Postupně budeme ubírat objem a půjdeme víc do rychlosti, do kombinace a do nácviku.

Trénujete na umělé trávě. Je to velký rozdíl proti pravému trávníku?

Je to velký rozdíl. Pro mě osobně, když jsem ještě hrál, tak umělka nebyla moc oblíbená. Je dost namáhaný pohybový aparát.

Takže se těšíte, až skončí zima a vyběhnete na trávu.

Určitě, kluci už na to čekají. První kolo hrajeme zrovna hned na trávě ve Štětí, kde umělku nemají. Takže musíme alespoň poslední týden trénovat na trávě. Věřím, že kluci už se těší.

12. března začínáte ve Štětí, jak jste zmínil, o týden později doma s Březovou. Jaké očekáváte výsledky?

Vstup do soutěže, ať je to na začátku celé soutěže nebo do té druhé poloviny, je vždycky plný očekávání, možná trošku nervozity. Takže jít do toho zápasu, aby ten mančaft nebyl nervózní, abychom to zvládli a dobře odstartovali. Takže věřím tomu, že příprava zatím probíhá, musím zaklepat, nadmíru dobře co se týče nějakých velkých zranění. Nějaké větší zranění nebylo, takže doufám, že toto se nám vyhne. Kdo v tu danou chvíli na tom bude nejlépe, tak nastoupí a věřím tomu, že ten tým má na to sílu, abychom ten začátek zvládli.

Jste na druhém místě tabulky. Předpokládám, že chcete vybojovat postup do České fotbalové ligy, tedy třetí nejvyšší české soutěže.

Jsme na druhém místě, máme dva body ztráty na prvního a chceme se o to porvat. Chceme se o to porvat dostat se do ČFL. Myslím si, že to město i historie si to zaslouží, aby se tady ta třetí liga hrála.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru