Vladimír Růžička pokračuje v pozici hlavního trenéra Vervy. Chtěl bych tady být víc let, řekl
Vladimír Růžička. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení klubu HC Verva Litvínov se dohodlo s trenérem Vladimírem Růžičkou na pokračování v Litvínově. Osmapadesátiletý zkušený kouč podepsal nový roční kontrakt s roční opcí. „Vláďa je jedním z nejzkušenějších trenérů u nás. Má za sebou úspěchy v extralize i nároďáku. Jsme rádi, že jsme se dohodli na pokračovaní a věřím, že pomůže týmu v nové sezóně k postupu do play off,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Bývalý vynikající útočník se do Litvínova vrátil v listopadu roku 2021 po 31 letech poprvé jako trenér. Na litvínovské střídačce v loňské sezóně odkoučoval celkem 35 utkání v základní části. Vladimír Růžička patří k nejzkušenějším trenérům v Česku. V extralize odtrénoval přes tisíc zápasů a se Slavií dokázal vyhrát dva tituly, ke kterým přidal dalších pět medailový umístění. Velké úspěchy slavil i s národním týmem, se kterým se radoval dvakrát z titulu mistra světa a je také posledním trenérem české reprezentace, který přivezl do Česka zlaté medaile.

V nové sezóně bude jeho hlavním úkolem pozvednout Vervu do vyšších pater extraligové tabulky. Na severu Čech společně se sportovním úsekem bude pracovat na vybudování nového jádra týmu. „Jsem rád, že jsem dostal nabídku. Byla to pro mě jasná priorita a chtěl bych tady být samozřejmě více let. Sezóna jednoznačně nedopadla dobře, protože jsme se nedostali do play off. Musíme se dobře připravit a v nové extraligové sezóně chceme uspět,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru