Ve vánici i na slunci: mostečtí softballisté zahájili sezónu
Foto zdroj: Painbusters Most
Sport

Most - V náročném aprílovém počasí vstoupili tento víkend softballisté Painbusters Most do nové sezóny hned na dvou hřištích. Do Chomutova jel změřit síly v přípravných zápasech tým mužů. V Mostě pak své první zápasy sezóny, též přátelské, odehráli kadeti, tedy chlapci ve věku do 16 let.

První zápas mužů skončil smírně 8:8, druhý pak náš tým s druhým nejlepším celkem loňské sezóny, Beavers Chomutov, vyhrál 5:3. V obou utkáních každý tým zkoušel několik variant, od základních sestav, až po začlenění nových posil, a také všechny své nadhazovače. K výkonu svých svěřenců řekl trenér Mostu, Pavel Kasal: „Dnes šlo především o rozehrání se před ostrými ligovými souboji, které začneme za dva týdny právě proti Chomutovu. Do zápasů se podařilo začlenit i nové mladé hráče, především z řad mládežnických týmů. Úspěšnou premiéru si odbyl junior Jiří Sečanský, který ukázal, že se bude prát o místo v týmu dospělých.“

Na hřišti Mostu se sjely tři kadetské týmy – domácí Most, Chomutov a pražské Tempo. V prvním zápase se pustili borci z Mostu do pražských soupeřů bez respektu a brzy získali náskok 5:0, který ovšem velmi dobře připravené a zkušené Tempo dokázalo stáhnout a zvrátit zápas na svoji stranu 5:7. V druhém utkání pak Chomutov porazil Tempo 10:7. Poslední zápas pak musel být přesunutý pro nepřízeň počasí, které se s borci nemazlilo ani na jednom hřišti, když slunné chvíle střídala vánice. Trenér kadetského týmu, Jan Pazdera, zhodnotil působení svých svěřenců takto: „I přes nepřízeň počasí jsme dokázali odehrát kvalitní utkání, kde byla k vidění spousta pěkných akcí a děti bojovaly statečně jak se soupeřem, tak s počasím.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru