Útočník František Gerhát ukončil hráčskou kariéru
František Gerhát. Foto: archiv HC VERVA Litvínov
Sport

Litvínov - Po loňské sezóně se rozhodl v jednatřiceti letech ukončit hráčskou kariéru útočník František Gerhát. Slovenský forvard spojil celou svou profesionální hokejovou dráhu s Litvínovem. Po třinácti sezónách v extralize se tak loučí s hokejem. „Franta se rozhodl, že už nechce pokračovat ve své hokejové kariéře a my jeho rozhodnutí samozřejmě respektujeme. V Litvínově za své působení odvedl hodně práce a za to bych mu chtěl za celý klub poděkovat. Přeji mu hodně štěstí v nových životních výzvách,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Rodák z Bratislavy na sever Čech přišel v sezóně 2008/2009, kde posílil litvínovské juniory. Hned od dalšího ročníku se prosadil i v extralize. V Litvínově strávil celkem čtrnáct let a stal se nejproduktivnějším cizincem v historii klubu. V černožlutém dresu nastoupil do třinácti sezón a odehrál v nejvyšší soutěži 557 zápasů, což ho řadí v historickém pořadí klubu mezi hráči na osmé místo. V Litvínově za své působení vstřelil 47 branek, ke kterým přidal 78 asistencí.

Šikovný forvard byl v sezóně 2014/2015 součástí mistrovského týmu. Svou nejvýznamnější branku ale vstřelil v baráži v roce 2018. Odvrátil tak Litvínovu jistý sestup, když v 56. minutě v utkání s Jihlavou zařídil vítězství svého týmu 3:2 a rozradostnil tak celý stadion. Dlouhé roky patřil v litvínovské sestavě k hráčům, na kterého se trenéři mohli spolehnout v každé situaci.

Nyní se loučí se svou hokejovou kariérou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru