FOTO: Na velké mostecké autodráze jely zmenšeniny slavných aut, model v barvách Mostu dostal i primátor
Most má teď své vlastní závodní auto. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Jedenadvacet závodníků ze sedmi týmů se v Mostě utkalo na nejdelší evropské autodráze se šesti drahami při mistrovství České republiky GT3.

Hostem závodů byl primátor Mostu Marek Hrvol, pro kterého si pořadatelský klub MK Most připravil překvapení: Věnoval mu model legendárního vozu Porsche 956C, které se účastnilo slavných závodů Le Mans. Zajímavostí je, že model nese novou vizuální identitu města Mostu, a také jméno pilota: Marka Hrvola s českou vlajkou.

edeniky 5820

„Jedou se dvě kategorie, GT A a GT PRO. V GT A jsou omezeny motory na 22 tisíc otáček maximálně, v GT PRO jsou libovolné motory. Jedná se o makety skutečných vozů,“ uvedl Jaroslav Tolar, vedoucí seriálu závodů.

Současného podniku se zúčastnil také patnáctiletý Jiří Hába z Lomu. Na fotografii níže je se svým oblíbeným modelem Lamborghini Huracán. Mezi jeho největší úspěchy patří čtvrté místo z mistrovství světa, je také několikanásobným mistrem České republiky.

edeniky 5818

Pořadatelský klub MK Most si v rámci závodů připravil překvapení pro mosteckého primátora Marka Hrvola, který sledoval část závodního dne. Modeláři pro něj vyrobili jedno z vyhlášených aut v malém provedení. A s originálním potiskem. Vyrobené je v měřítku 1:32.

„Jsem překvapený, nečekal jsem, že bych dostal nějaký dar. Mám z toho skutečně velkou radost. Jde o legendární auto a navíc je v barvách nové městské identity. Už se těším, až ho na naší autodráze vyzkouším,“ uvedl Marek Hrvol.

edeniky 5817

Mostecká dřevěná autodráha je jedinečná svojí délkou. Měří 62 metrů, má šest drah a je doplněná elektronickou časomírou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru