Desátý titul v řadě Černí andělé nepřidali. I tak je potřeba se před jejich výkony poklonit
FOTO: DHK BANÍK MOST
Sport

Most – Finálové souboje v házené přinesly střetnutí dvou tradičních rivalů – pražské DHC Slavia a mosteckých Černých andělů. Začínalo se na palubovce pražské Slavie, odkud si přivezly mostecké házenkářky šestibodové manko. Pokud chtěly podesáté v řádě získat zlaté medaile, musely tedy v sobotu nasázet soupeřkám aspoň o sedm bodů více. Střetnutí ale skončilo remízou a Mostečanky si tak na krk pověsily stříbro. 

Trenér DHK Baník Most Jiří Tancoš zhodnotil obě finálová střetnutí: „Musíme sportovně uznat, že Slavie byla v součtu obou finálových utkání lepší. Ukázala, jakou mají i jejich mladé hráčky morální sílu, prohrávaly o čtyři branky a nepoložily se a dokázaly to srovnat na remízu. My jsme propásli moment, kdy to bylo o čtyři a nedokázali jsme navýšit, to zřejmě rozhodlo, hráčky viděly, že jsme poměrně rychle ztratili vedení a euforie rychle ochladla a až do konce to byla víceméně remíza a to už jsme cítili, že už asi nebudeme mít sílu na obrat. Ještě jsme zkusili jít do osobní obrany, ale Slavia hrála 7 na 6, čímž nám to hodně ztížila. Můžou nás mrzet i některé neproměněné šance, ale ty Slavia měla taky. Velké poděkování patří tradičně fanouškům, kterých přišlo ohromné množství a vytvořili úžasnou atmosféru, jen je škoda, že jsme se jim nemohli odvděčit ziskem titulu.“

Po předání stříbrných medailí se klub ještě rozloučil s hráčkami, které odcházejí do jiných klubů, nebo končí kariéru, s diváky se tak loučila Tatiana Šutranová, Veronika Andrýsková, Charlotte Cholevová, Lucia Mikulčík a Dominika Müllnerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru