V Mostě se budou scházet největší dívčí naděje házené
Do Mostu se budou soustředit nejlepší házenkářské dorostenky. Těžit z toho bude i klub. Foto: DHK Baník Most
Sport

Most – Od tohoto měsíce je DHK Baník Most tréninkovým centrem mládeže (TCM) pro kategorie mladších a starších dorostenek. Klub se tak více a více stává opravdovou Mekkou ženské házené minimálně v severních Čechách.

Jak vyplývá i z názvu, v TCM se budou shromažďovat talentované hráčky z větší oblasti, které se následně stanou základem reprezentačních výběrů ve svých kategoriích. Tréninková centra mládeže jsou u nás v ženské složce nyní jen čtyři, kromě Mostu ještě v Plzni, Zlíně a Praze.

„Pro nás je tréninkové centrum mládeže důležité v tom, že můžeme do daných kategorií přivést naše největší talenty a nabídnout jim kvalitní servis a podmínky k výkonnostnímu růstu, které by jinde nedostaly," vysvětluje nový sportovní ředitel DHK Baník Most a nedávný trenér ženského týmu Jiří Tancoš.

TCM jsou řízena Českým svazem házené a musí dodržovat jednotnou metodiku jak v kondiční přípravě, tak v herních záležitostech. „Hráčky budeme testovat, jejich výkonnost se bude vyhodnocovat a výsledky pak poslouží jak k hodnocení práce TCM, tak coby výstup pro reprezentační trenéry. Z kvalitní přípravy samozřejmě může zároveň těžit i klub," upřesňuje Jiří Tancoš.

Klub musí splňovat parametry ohledně kvality trenérů, minimálního počtu tréninkových jednotek, zázemí, finanční stability a působnosti v nejvyšších soutěžích ve všech kategoriích. TCM a jejich kluby jsou přitom svazem nejen monitorovány, ale i finančně podporovány.

V Mostě je pro mladé hráčky připravena návaznost na sportovní gymnázium, možnost ubytování a v letošním roce i nadstandardní stravování. „To je náš bonus navíc," uzavírá Jiří Tancoš, kouč mladších dorostenek TCM. Jako hlavní trenérka bude v centru působit Lucia Mikulčík, bývalá dlouholetá kapitánka MOL ligového týmu a nyní trenérka starších dorostenek, která letos ukončila aktivní kariéru.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru