Mostecký fotbalový klub představil posily a zve na první utkání nové sezony v ČFL
Trenér Miloš Sazima a ředitel klubu Jan Skýpala. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Fotbalový klub Baník Most Souš představil klubové novinky před startem nové sezony A-mužstva v České fotbalové lize.

„Nejdůležitější je změna trenéra, protože to je vždy zásadní pro fotbalový klub. Trenér A-mužstva ovlivňuje chod celého klubu, ta pozice je klíčová pro vývoj,“ říká ředitel klubu Jan Skýpala. Trenérem se stal Miloš Sazima. Ten dovedl FK Chlumec nad Cidlinou na 5. místo tabulky České fotbalové ligy, ve své kariéře se stal již dvakrát vítězem třetí nejvyšší fotbalové soutěže a dokázal postoupit do druhé ligy. S mosteckým A-mužstvem už absolvoval letní přípravu a několik zápasů. „Jsme spolu víceméně tři neděle, teď to bude skoro měsíc. Já jsem ten manšaft byl schopen i za tak krátkou dobu poznat a jsem s tím, jak kluci fungují a pracují při tréninku, spokojený,“ uvedl Miloš Sazima.

Do Mostu přišlo několik nových hráčů. „My jsme jako posily přivedli mladé hráče ze zahraničí. Máme tady trojici polských hráčů, jsou na ně velmi dobré reference,“ dodává Jan Skýpala.

Koncepcí klubu je zařazování mladých hráčů s potenciálem růstu, talentovaný kádr ve smyslu ekonomické stability a celkového vzestupu klubu, nejen A-mužstva.

Most skončil v ČFL na desátém místě tabulky, jarní část ale odehrál o poznání lépe, když patřil mezi čtyři nejlepší týmy.

Nová sezona začne už 5. srpna. Most nastupujem proti Pardubicím B v 10.30 na fotbalovém stadionu Josefa Masopusta.

Hráčský kádr A-Mužstva FK Baník Most-Souš (podzim 2023)

Brankáři

Kryštof Lichtenberg 2002
Michal Patka 2003
Martin Kosinský 2002

Obránci

Vladimír Pátek 1993
Rudolf Novák 2002
Milosz Gluski 2003
Dominik Bína 2003
Radek Cibulka 1991
Adam Petržílka 2002
Michal Nguyen 1989

Záložníci

Petr Glaser 1988
Adin Jacobovici 2001
Matěj Kubeš 2001
Ondřej Novický 2002
Adam Radba 2004
Michal Rjaska 2004
Jan Štefko 1993
Marek Vobecký 1999
Bartosz Matysiak 2003

Útočníci

Jindřich Novotný 2002
Dominik Krukowski 2003
Jan Skurovec 2004

Realizační tým A-mužstva

Trenér: Miloš Sazima
Asistent: Martin Kocík
Trenér brankářů: Jaroslav Belaň
Kondiční trenér: Vít Popelka
Masér: Jan Šedivý
Vedoucí: Petr Sattler

Příchody v létě 2023

Kryštof Lichtenberg (z Mladé Boleslavi), Milosz Gluski (z FK Chlumec), Adin Jacobovici (z Motorletu), Bartosz Matysiak (z Chrobry Glogow), Dominik Krukowski (ze Sleza Wroclaw)

Odchody v létě 2023

Pavel Halouska (do Petržalky), Daniel Kováč (do Chomutova), Filip Maksič (do FK Třinec), Nedžad Zinhasovič (do FK Třinec), Matyáš Buneš (do Přeštic), Adam Bouguetouta (do FK Třinec)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru