Na startovní čáru se postavilo více než 100 běžců. Foto: město Most
Sport

Most – Více než stovka běžců a běžkyň se vydala v sobotu odpoledne na Sokolský běh republiky, který organizátoři z Odboru školství, kultury a sportu Magistrátu města Mostu nachystali opět kolem jezera Most.

Sokolský běh republiky se poprvé běžel v roce 1919. Tradice bylo obnovena přesně po stu letech, v roce 2019. Zároveň v sobotu startovalo na 78 místech celé republiky na devět tisíc lidí.
 
Přihlášení amatéři, hobby běžci i trénovaní závodníci měli v Mostě k dispozici dvě tratě - kratší čtyřkilometrovou, vedoucí v jižní části jezera, a delší, měřící devět kilometrů, kolem celé vodní plochy.
 
Ze 126 přihlášených odstartovalo hromadným startem ve 14 hodin 117 závodníků, z toho dvaadvacet na kratší trať a pětadevadesát na dlouhou.
 
 
Ve sváteční den běžcům (ne)přálo počasí. Atleti jsou odolní sportovci, obvykle jim stačí, když k pravidelnému provozování jejich sportu neprší a nefičí. První podmínka byla splněna, s druhou už to bylo trochu horší, také slunce vysvitlo z podmračené oblohy jen občas, ale sobotních 13-14 stupňů vcelku vyhovovalo.
 
Výsledky se dělily podle několika kategorií, od juniorů až po veterány. Na každého v cíli čekala originální pamětní medaile. Ty zlaté, stříbrné a bronzové se nedávaly – vždyť vyhrál úplně každý, kdo přišel a běžel. Nebo jen povzbuzoval rodinného příslušníka.
 
 
 
 
Takže spíš pro úplnost – čtyři kilometry nejrychleji absolvoval Daniel Sedlár z Litvínova (13:02,5), z žen Miloslava Fojtová. Dlouhou trať první proběhl Jakub Patúc z Chomutova (32:15,2) před tradičním úspěšným účastníkem mosteckých běhů Stanislavem Dvořákem. Jana Fílová z Teplic, startující v kategorii 40+, byla nejrychlejší ze všech žen, které oběhly celé jezero (39:21,6).
 
 


Výsledky najdete ZDE a fotogalerii ZDE.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru