Mistrovství ČR v badmintonu, kategorie U15. Foto: BK TJ Baník Most
Sport

Most  – Badmintonový klub TJ Baník Most zorganizoval na domácí půdě ve sportovní hale v Mostě Mistrovství ČR v kategorii U15. V této kategorii měli domácí i své zastoupení v Tereze Grznárové a Veronice Burdové.

 První jmenovaná nastupovala do turnaje v těžké pozici první nasazené hráčky. Zvládla ji však skvěle a bez většího zaváhání došla až do finále, kde porazila ve dvou setech Pavlínu Hermannovou z Benátek nad Jizerou a stala se mistryní ČR ve dvouhře. Svůj druhý titul získala se svou deblovou partnerkou Štěpánkou Nýdrlovou (SK Prosek Praha). Ve finále porazily první nasazený pár Janu Hnilicovou (TJ Sokol Radotín) a Kateřinu Malou (Badminton Rychnov nad Kněžnou). Ve smíšené čtyřhře vybojovali Tereza Grznárová a Matyáš Puffr z Českého Krumlova bronzovou medaili.

Také Veronika Burdová si na turnaji vedla velmi dobře a v některých zápasech předvedla skvělé výkony. Se svou deblovou partnerkou Monikou Niedermayerovou z oddílu Badminton Ústí nad Labem vybojovaly bronzové medaile ve čtyřhře. Ve dvouhře skončila Burdová mezi osmi nejlepšími hráčkami, kdy o postup do semifinále svedla dramatickou třísetovou bitvu s budoucí finalistkou Pavlínou Hermannovou z Benátek nad Jizerou. Ve smíšené čtyřhře společně s Janem Bednářem (MTAC Praha) došli do osmifinále.

Hráčky domácího Baníku tak dohromady vybojovaly čtyři medaile, kterými vykouzlily úsměvy na tvářích svým trenérům a kamarádům v oddíle, kteří se na přípravě a organizaci turnaje podíleli.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru