Běžci těsně před otočkou u Prvního mlýna. Zdroj: FB Běhy v Bezručáku / Jiří Holeček
Sport

Chomutov – V sobotu 6. ledna se uskutečnil první tradiční běh ze seriálu Běhy v Bezručáku. Oblíbená desítka přilákala na startovní čáru 158 sportovců. Počasí jim poměrně přálo, takže vítězné časy byly rychlé. Jako první cílovou pásku přeťal Michal Oplt z Horního Slavkova. Při průměrném tempu 3 minuty a 14 vteřin na kilometr trať zvládl za 32.15,6. Michal Oplt startoval v kategorii mužů ve věku 40-49 let, za sebou tak nechal mnohem mladší závodníky.

Na druhém místě doběhl karlovarský Tomáš Kožák (32.30,3) a třetí byl Pavel Čekan z Ostrova (34.18,1).

Na pátém místě a druhý nejrychlejší v kategorii mužů do 39 let byl Oto Ottenschläger z Litvínova s časem 34.27,2. „Tady ten závod byl součástí přípravy na triatlonovou sezónu. Můj trenér z Brna byl s výsledkem spokojený, ale formu musím ještě vypilovat, teď jsem ještě pouze v začátcích," zhodnotil sportovec, který je zapsaný v litvínovském klubu triatlonistů. V roce 2020 měl čas sice ještě lepší, a to 34:05, nicméně trať neměřila přesně 10 km.

Celkově 12. ovšem 6. v kategorii do 49 let doběhl také Petr Barcal z Mostu (37.02,6). Chvíli po něm proťal cílovou čáru na 2. místě v kategorii muži do 59 let další člen litvínovských triatlonistů Martin Student (38.15,5). Vítězem mezi běžci do 69 let se stal litvínovský běžec Ladislav Cimerman s časem 38:35,1.

V tempu pod 4 minuty na kilometr běžely také tři ženy. Tou nejrychlejší byla Klára Mirvaldová z TJ VTŽ Chomutov, která doběhla v celkovém pořadí všech běžců na 9. místě. S časem 35.41,8 vyhrála ženskou kategorii do 39 let. Hned za ní se umístila její oddílová kolegyně Anežka Křížová s časem 39.05,5. V ženské kategorii do 49 let pak vyhrála a zároveň celkově třetí nejrychlejší ženou byla Lenka Kůsová z Triatlet Karlovy Vary s časem 39.43,6. 

Ve startovním poli se neztratily ani běžkyně z Mostecka. Nejrychlejší z nich doběhla na 8. místě v ženské kategorii veteránka Zuzana Vítková. S časem 44.33,6 byla mezi ženami do 69 let jasnou vítězkou. Na 3. místě mezi ženami do 49 let a celkově v ženské kategorii 11. doběhla Vendulka Praská s časem 45.34,8.

Celkové kompletní výsledky najdete ZDE. Pokud chcete porovnat výsledky s předchozími ročníky, podívejte se na web behyvbezrucaku.cz. 

Na stránky Běhy v Bezručáku na sociální síti Facebook je tu také bohatá fotogalerie. 

Průběh závodu můžete sledovat také díky videu Pavla Klause, který celé dění na trati 48. ročníku závodu zaznamenal. 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru