Na desetikilometrovou trať se tradičně těší běžci nejen ze severních Čech. Zdroj: weby v Bezručáku
Sport

Chomutov – Běhy v Bezručáku! Právě tuto sobotu 6. ledna startuje první běh z oblíbené dvojice závodů. Desítka vedoucí malebným údolím, které bylo vyhlášeno přírodním parkem, je mezi sportovci vyhlášená. První závod se zde běžel už v roce 1976. Na trať vyrazí závodníci hodinu před polednem.

Start i cíl najdete u ZŠ Heyrovského, díky jejíž podpoře se zde také nachází zázemí závodu.

V první polovině trati se pozvolna stoupá a ve druhé si užijete příjemné klesání. Běžci navíc minou památník básníka Petra Bezruče, jenž postavili zapálení nadšenci. Obrátka „Desítky“ se nachází kousek za Prvním mlýnem.

Základní startovné bylo stanoveno na 300 Kč. Z něhož bude částka 50 Kč darována na podporu činnosti některého zařízení v Chomutově. Vybraný subjekt je volen valnou hromadou spolku. Podporovaný subjekt je vždy zveřejněn v rámci propozic závodu. V minulosti tak podpořili například Hospic v Mostě a Alzheimer nadační fond.

Každý závodník získá po doběhu medaili, takto vypadala v loňském roce. Zdroj: web Běhy v Bezručáku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru