Je to tam! Piráti hlásí návrat do 1. Chance ligy. Foto: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov – Piráti Chomutov budou hrát příští ročník opět konečně v Chance lize. Rozhodl o tom sedmý zápas na ledě Havířova. Zápas, který přinesl vše a jak se říká, byl infarktový. Chomutov o svém postupu rozhodl až v sedmém zápase, kdy na ledě soupeře, daleko od svého doma vydřel výhru 3:2. Postupový gól vstřelil Daniel Jouza.

Je pondělní vítězství, které pirátům umožňuje návrat do první ligy, začátkem pomyslného vzkříšení? Fanoušci mají ještě v živé paměti atmosféru extraligy, kde se v sezóně 2017/18 dostali Piráti pod vedením Vladimíra Růžičky až do semifinále a brali konečné 4. místo. Pak následoval krutý pád na dno. V baráži o extraligu, kde o udržení kromě Chomutova bojovaly i Pardubice, byly úspěšnější právě Dynamo a Rytíři Kladno. 

První sezóna v Chance lize se v roce 2019/20 kvůli pandemii koronaviru nedohrála. V základní části skončili Piráti na čtvrté pozici. Jenže další rok musel z důvodů vyhlášení insolvence klub opustit i 1. ligu. Licenci nabídl znojemským Orlům, ale ti odmítli. Klub tak zamířil do krajské ligy Ústeckého kraje.

Ale to už je pryč. Od pomyslného dna se celek odrazil a nyní stoupá. Na druhý pokus se letos vydrápal do 1. ligy, kde nahradí právě Znojmo.

Teď budou fanoušci se zájmem sledovat, jak se podaří manažerům seskládat tým pro nadcházející sezónu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru