Černí andělé se o víkendu poměří s evropskou špičkou
Černí andělé se o víkendu poměří s evropskou špičkou. Ilustrační foto
Sport

Most - Hráčky mistrovských Černých andělů čeká v rámci přípravy na nadcházející sezonu další mezinárodní měření sil. Od pátku 11. srpna do neděle 13. srpna se v mostecké sportovní hale koná další ročník mezinárodního turnaje Českého porcelánu Dubí. Kromě mosteckých házenkářek se ho zúčastní Zvezda Zvenigorod (RUS), Nantes Loire Atlantique Handball (FRA) a HC Thüringer (GER).

Diváci se mají nač těšit, protože všechny týmy patří k současné evropské špičce v ženské házené. V každém z nich působí reprezentantky z řady evropských zemí včetně Česka i Slovenska. Za Thüringer, se kterým se Černí andělé utkali v přípravném dvojzápase o prvním srpnovém víkendu, nastupuje česká reprezentantka Iveta Luzumová, k oporám téhož týmu patří také Slovenka Lydia Jakubisová.

Zvezda Zvenigorod patří dlouhodobě k nejlepším házenkářským týmům nejen v Rusku, ale i v Evropě. V loňské sezoně jim patřila čtvrtá příčka v domácí soutěži, patří ale ke standardním účastníkům evropských pohárových soutěží. Letos bude Zvenigorod hrát Pohár EHF, stejně jako Černí andělé.

Nantes Loire Atlantique Handball od roku 2014 vede současný kouč české ženské reprezentace Jan Bašný. Nantes patří dlouhodobě k francouzské i evropské házenkářské špičce, je rovněž tradičním účastníkem Poháru EHF, ačkoli letos poprvé mu účast těsně unikla.

Thüringer HC dlouho kraloval Bundeslize, v uplynulé sezoně ale získal titul vicemistra. Patří k pravidelným účastníkům Ligy mistrů, také letos se objeví v kvalifikaci, odkud velmi pravděpodobně postoupí. S DHK Baník Most německý klub dlouhodobě spolupracuje, tradicí se stal každoroční doublematch na úvod přípravné zápasové sezony.

ROZLOSOVÁNÍ TURNAJE

PÁTEK 11. 8.
17:00 – DHK Baník Most vs. Zvezda Zvenigorod
19:00 – Thüringer HC vs. Nantes Loire Atlantique HB

SOBOTA 12. 8.
17:00 – Thüringer HC vs. Zvezda Zvenigorod
19:00 – Nantes Loire Atlantique HB vs. DHK Baník Most

NEDĚLE 13. 8.
10:00 – Zvezda Zvenigorod vs. Nantes Loire Atlantique HB
12:00 – DHK Baník Most vs. Thüringer HC

I v tomto případě platí, že všechna přípravná utkání a turnaje Černých andělů jsou otevřená i pro veřejnost za dobrovolné vstupné.

(pim)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru