Stolní tenis: Nekonečně dlouhé utkání trvalo čtyři hodiny
Petr Bartes.
Sport

Most - Družstvo SKST Baník Most „B“ odehrálo dvě velmi náročná poslední domácí utkání roku s týmem Děčína a Filipova. I po tomto víkendu se drží svého hesla: „Kdo nás porazí?!“

Sobotní utkání s Děčínem začalo pro mostecké hráče výborně, ale hosté ihned reagovali. Po obou vyhraných úvodních čtyřhrách nastoupila základní sestava k prvnímu kolu dvouher. Ani jeden z hostů nezaváhal a odskočili do vedení 4:2. Naši se snažili udržet tempo, avšak za stavu 6:9 už to vypadalo na drtivou výhru Děčína. Ping-pongové štěstí se přiklonilo na naši stranu, kdy v pátém setu vybojoval Jiří Holovčák výhru 3:2 nad Martinem Sobíškem. Poté si Luboš Klouček hravě 3:0 poradil s Jiřím Taušem.

Nejtěžší úkol měl Petr Bartes, který nastupoval k poslednímu zápasu s Janem Matasem, na něm záleželo, zda budeme remizovat nebo poprvé v sezóně prohrajeme. Oba týmy své hráče hlasitě podporovaly a dávaly důležité rady při přestávkách mezi sety. Nervozita v mosteckém družstvu stoupala poté, co Petr ztratil vedení 2:0 na sety, a šlo se do pátého rozhodujícího setu. Ten už ale zvládl výborně, v polovině setu si kluci měnili strany za stavu 5:1 a celkově Petr vyhrál 11:3.

Nekonečně dlouhé utkání skončilo po 4 hodinách 9:9.

Body: BARTES Petr 3,5 ; KLOUČEK Luboš 2,5 ; HOLOVČÁK Jiří 1,5 ; ŠŤOVÍČEK Petr 1 ; BENCS Ladislav 0,5.

Ještě náročnější bylo nedělní utkání s Filipovem. Po vyrovnaném úvodu hosté nasadili rychlé tempo. Naši se chytli na poslední chvilku za stavu 5:9, kdy Luboš Klouček vyhrál 3:1 nad Jiřím Rambouskem, a Jiří Holovčák s Ladislavem Bencsem obrátili na naši stranu dva zápasy v koncovkách pátých setů. K poslednímu zápasu nastupoval kapitán družstva Petr Šťovíček proti Janu Neumannovi – třetímu nejlepšímu hráči mužstva Filipova. I pod velkým tlakem tento zápas zvládl výborně a bez větších problémů zvítězil 3:0 a odvrátil tím i výhru Filipova.

Body: HOLOVČÁK Jiří 3,5 ; ŠŤOVÍČEK Petr a KLOUČEK Luboš 2,5 ; BENCS Ladislav 1,5.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru