Nadějný lyžař z Lomu ovládl na dětské olympiádě alpské disciplíny. Přivezl tři zlaté medaile
zdroj: M-ALGO team
Sport

Lom u Mostu - V Pardubickém kraji bojovali od 28. ledna do 2. února na zimní Olympiádě dětí a mládeže (ODM) o medaile sportovci v jedenácti disciplínách. Reprezentace Ústeckého kraje obsadila předposlední 13. příčku. V jedné disciplíně – alpském lyžování - však díky mladšímu žákovi Marku Müllerovi z Lomu u Mostu sever Čech exceloval.

Marek totiž přivezl z olympiády hned tři zlaté medaile, když ze svého účinkování vytěžil maximum. Ovládl jak slalom, tak i obří a vyřazovací slalom. Stal se tak nejúspěšnějším alpským sportovcem olympiády i nejlepším sportovcem stosedmičlenné výpravy Ústeckého kraje.

Třináctiletý žákovský reprezentant České republiky v alpském lyžování Marek Müller je mezi lyžaři považovaný za výrazný talent s dobrým přístupem a závodnickým srdcem. Působí v týmu M-ALGO team, v současné době hostuje v týmu Racing Team Záhrobský.

„Tento tým je nejlepší tuzemskou skupinou v žákovské kategorii s důrazem na kvalitu tréninků a profesionální přístup. Jeho členové se pravidelně umísťují na stupních vítězů. Tým vede bratr úspěšné české alpské lyžařsky Šárky Strachové Petr Záhrobský. Je trenérem a technickým delegátem mezinárodní lyžařské federace FIS. Byl dlouholetým reprezentantem ČR v alpském lyžování, zúčastnil se tří zimních olympiád a šesti světových šampionátů,“ upřesnil Markův otec a šéf jeho realizačního týmu Jan Müller.

Marek Müller soutěží v Poháru České pošty, což je nejvyšší tuzemská žákovská soutěž v alpských disciplínách, v níž se pravidelně umísťuje na nejlepších pozicích. Koncem ledna se Marek zúčastnil mezinárodních lyžařských závodů Skiinterkriterium 2018, kde skončil na skvělém 3. místě v obřím slalomu a na 4. místě ve slalomu. Veškeré výsledky Marka zájemci najdou zde. Marka je možné sledovat také na facebooku.

 

Ústecký kraj ve spolupráci s krajskou organizací České unie sportu a krajskými sportovními svazy nominoval ty nejlepší sportovce. V čele výpravy stanula čerstvá držitelka světového stříbrného pásu organizace WBC, boxerka Lucie Sedláčková, která při slavnostním zahájení nesla vlajku. Sportovci Ústeckého kraje přivezli celkem devět medailí, z toho pět zlatých a po dvou stříbrných a bronzových.

Olympiády se zúčastnilo přes 1 200 sportovců ze všech 14 krajů. Z celkového vítězství se radoval Liberecký kraj, stříbrná skončila výprava z Prahy a bronzový Kraj Vysočina.

Jan Foukal

 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru