Divize A ženy Čechy: Společný tým žen Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov vstoupil do jarních mistrovských bojů dvěma výhrami
Monika Plochá.
Sport

Most, Jirkov - V průběhu zimní přestávky se zástupci klubů Baníku Souš a Ervěnice-Jirkov dohodli, že do jarní části fotbalové soutěže žen postaví společný tým. Současně bylo dohodnuto, že polovina domácích utkání se bude hrát na hřišti Souše a druhá na hřišti v Jirkově.

V první mistrovském utkání jara si ženy Souše/Ervěnic (Číči) poradily na domácí půdě se soupeřkami z Horní Břízy v poměru 5:0, kdy poločas skončil 3:0. Branky vstřelily: Šimonková 2, Podaná 2 a Polívková.

K druhému utkání zajížděly ženy na půdu Brňan. Po právě skončené zimě se hrálo na velice těžkém terénu – na přírodní trávě. A právě těžký terén dokázal mazat fotbalové kvality našich žen, kdy jim situaci na hřišti ztěžoval houževnatý tým mladých domácích hráček.

ČFK Brňany – FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov 1:5 (0:4)

Po úvodním hvizdu sudího se ženy Souše/Ervěnic nejdříve zastřelovaly (střely Váňové a Polívkové neskončily za zády brankářky domácích), ale první branka utkání nenechala na sebe dlouho čekat. V 7. min. unikla po levé straně hřiště Tóthová a centrem do pokutového území našla nabíhající Šimonkovou – 0:1. O čtyři minuty později se síť domácí branky rozvlnila podruhé, kdy tatáž střelkyně se ani podruhé nemýlila., nahrávající hráčkou byla ale Králová – 0:2. Číči neubíraly na aktivitě, ale již nedokázaly dopravit míč do brankové konstrukce (Podaná, Polívková, Šimonková). Naopak domácí hráčky se snažily svými brejky ohrozit spolehlivě lapající Vaňáčovou. Ve 32. minutě se již nemýlila Podaná, kdy pěknou střelou z otočky vstřelila další branku – 0:3. Poslední jmenovaná pronikla do pokutového území ve 42. min. Přízemním centrem vybídla Královou, která se také nemýlila – 0:4.

Foto

Začátek druhé půle se nesl v podobném duchu jako první poločas. V 54. minutě si na centr z levé strany hřiště naběhla Váňová a vstřelila již pátou branku hostujících žen – 0:5. V 57. minutě se prosadily také ženy Brňan, kdy vstřelily pěknou branku z přímého volného kopu. Další minuty se na těžkém terénu vyznačovaly bojovností obou týmů víceméně o střed hřiště, k vidění do konce utkání bylo vidět již jen několik brankových příležitostí. Útoky domácích hráček odrážela hostující obrana ve spolupráci s gólmankou Vaňáčovou

Trenéři Baníku hodnotili utkání: Zápas jsme měli rozhodnout již v první půli, kdy jsme za jednobrankového vedení měli další čtyři vyložené šance ke vstřelení branky. Přestože hosté dokázali vyrovnat, tak nás to více nakoplo ve hře dopředu, abychom neopakovali poslední smolný domácí zápas s Pavlíkovem. Oba týmy zaslouží pochvalu za bojovný výkon.

Sestava: Vaňáčová – Plochá, Ratajová (K), Mašlová, Novotná, Šimonková, Králová, Váňová, Tóthová, Podaná, Polívková, Myslíková a Bečáková

Vedoucí: Hausdorfová Anna

Trenéři: Giampaoli Karel, Chlad Ondřej a Dojáčková Petra

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru