Most před televizními kamerami zvítězil nad Olomoucí a jde do čela Superligy
Foto: MLMK
Sport

Most - V pondělí nastoupil Most ve svém historicky druhém televizním domácím utkání v rámci Superligy malého fotbalu. Počasí se umoudřilo a nic tak nebránilo tomu, aby se mostečtí v šest hodin večer postavili svému soupeři z Olomouce.

Ta sice přijela v pozici aktuálně sedmého týmu ligového pelotonu, ale Most se o její síle opakovaně přesvědčil a nechtěl tak ponechat nic náhodě. I s ohledem na prestiž přímého přenosu sportovního kanálu České televize vyslal do utkání mimořádně silnou sestavu ve složení - Bíro Ondřej "C" - brankář, Boček Martin "A", Haviar David, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Macko David, Macháček Michal, Matyáš David, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít a Režný Tomáš.

Olomouc se mu naproti tomu dostavila coby ztělesněná zkušenost, když byla její sestava protkána skutečně zvučnými jmény nedávné olomoucké fotbalové historie. Hosté nastoupili ve složení - Běhalík Jaroslav "C" - brankář, Hrubý Lukáš, Kobylík David, Kobylík Petr, Kryl Pavel ml., Lošťák David, Lošťák Ivo, Pagáč Lukáš, Režný Tomáš, Tögel Jan a Zbíral Aleš.

Samotný zápas byl zpočátku lehce nervózní a střelcům z obou týmů se na malý fotbal poměrně dlouho nedařilo, se prosadit. Teprve po patnácti minutách utkání dokázalo jedno z mužstev vstřelit gól a byli to domácí, koho poslal po přihrávce Vladimíra Pátka do vedení David Haviar. Právě tento zásah naplno otevřel střelecká stavidla a od té doby si již mohli jak přítomní, tak televizní diváci naplno užívat gólový přísun. Na Haviara navázal svým představením Dominik Nobst, který v rozmezí osmi minut dokázal vstřelit čistý hattrick a Most rázem vedl 4:0.

Poté se poprvé představili také hosté a Lukáš Hrubý korigoval na 4:1. Mostečtí si však během půl minuty vzali opět zpátky čtyřgólové vedení, když po skvělé přihrávce Víta Popelky snadno dorážel Martin Boček. Vzápětí rozhodčí odpískal konec první půle a do šaten tak šli mostečtí s pohodlným náskokem 5:1.

Snad právě vědomí gólového rozdílu domácí klasicky ukolébalo a Olomouc dokázala po patnácti vteřinách druhé půle korigovat Ivem Lošťákem na 5:2. Opět následovala delší pasáž bez vstřelené branky a to až do čtyřicátéčtvrté minuty, kdy se mimořádnou individuální akcí prosadil skvěle hrající mostecký Daniel Kasal. Když tři minuty po něm navýšil mostecké vedení již na 7:2 Vladimír Pátek po přihrávce Dominika Nobsta, který tak dohrál zápas se skvělou bilancí 3+1, zdálo se, že o osudu zápasu je definitivně rozhodnuto.

Nebyl by to ale bohorovný Most, aby i z takovéhoto utkání nedokázal ještě udělat malé drama. Světle zelení domácí začali pomalu vyklízet pole a Olomouc ještě před závěrečným hvizdem dokázala postupně korigovat po gólech Tomáše Režného, Aleše Zbírala a Lukáše Hrubého na konečných 7:5. I přes tento závěrečný nápor hostů bere Most tři body a minimálně do dalšího kola poskočil do čela tabulky celé Superligy.

„Především chci poděkovat svým klukům. Zápas odmakali a zvítězili zaslouženě. Je samozřejmě škoda, že si neodpustíme hlušší místa, ale aspoň se diváci při našich zápasech nenudí“ zahájil své pozápasové hodnocení odlehčeně mostecký trenér Vojtěch Benda, kterému tak jeho svěřenci dali hezký dárek k svátku.

„Samotné střetnutí mělo vysokou kvalitu z obou stran a myslím, že jsme televizním divákům prezentovali malý fotbal ve skvělém světle. Samozřejmě, že svým hattrickem vyčnívá Dominik Nobst, ale jinak je třeba ocenit všechny kluky, protože všichni zahráli opravdu moc dobře. Nyní před sebou máme výjezd na půdu silného Blanenska a pokud

bychom zde dokázali bodovat, naše šance na zisk titulu opět výrazně povyrostou“ uzavřel své vyjádření Benda.

Aktuálně první Most tedy v neděli 29.4.2018 vyráží k jednomu ze svých nejvzdálenějších soupeřů a nezbývá, než mu držet palce při jeho snaze o vítězství ve třetím ročníku Superligy malého fotbalu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru