Stolní tenis: Putovní pohár Milana Ublaniče zůstal v Mostě
Zahájení memoriálu Milana Ublaniče. Foto: Sportovní klub stolního tenisu Baník Most
Sport

Most - Sportovní klub stolního tenisu Baník Most uspořádal v sobotu 28. dubna Memoriál o putovní pohár Milana Ublaniče. Bývalého předsedy oddílu, který před rokem prohrál svůj životní zápas s vážnou nemocí.

Herna byla plná k prasknutí - do sportovní haly se sjel rekordní počet účastníků pro takovéto turnaje. A to celkem 61 pozvaných hráčů z různých krajů.

Systém turnaje byl zvolen tak, aby si všichni v tomto počtu mohli dostatečně zahrát a aby nebyl moc zdlouhavý. Hráči byli rozděleni do 19 skupin po 3 a jedna po 4. Do druhého KO stupně postupovali dva nejlepší z každé skupiny a ostatní do soutěže útěchy.

Putovní pohár si odnesl Josef Lukaščuk z domácího oddílu, pro kterého nebyl v druhém stupni nikdo překážkou a celkem bez problémů došel až do finále. Tam se střetl s Václavem Hejdou z TJ Šanov. Pepa již od začátku vedl, ale poté začal Vašek dotahovat a zápas se dostal do pátého setu. Tam si již Pepa průběh pohlídal a vyhrál tento set 11:5. Třetí místa obsadil Filip Vondráček (SKST Baník Most) a Vít Karásek (TTC Ústí nad Labem).

I ve finále soutěže útěchy byl mostecký hráč – Ladislav Mandík. Ten bohužel takové štěstí neměl a jeho soupeř Jan Adamczuk ml. (KST Rakovník) byl lepší a zvítězil 3:0 na sety. Třetí místa patřila Josefu Vondráčkovi (TJ Sokol Horní Jiřetín) a Karlu Sochorovi (Dubí).

Oceněna byla i nejlepší dívka, a tou byla vyhlášena Tereza Ajdini z Krupky.

0305stol2

Vítězové hlavní soutěže: V. Hejda, J. Lukaščuk, F. Vondráček a Vít Karásek. Foto: Sportovní klub stolního tenisu Baník Most

Turnaj byl hodnocen až na malé drobnosti velmi kladně a prví ročník této tradice se vydařil. Věříme, že bude pokračovat a účast na dalších ročnících bude alespoň stejná, ne-li větší.

Poděkování patří sponzorům akce – firmě P.P.H. Kovo, restauraci Mamut, STEN Marketingu a Josefu Vondráčkovi za materiální či finanční zajištění akce. Telefonicky vyřídil svůj pozdrav a vzpomínku i předseda České asociace stolního tenisu Zbyněk Špaček, který se z důvodu velkého vytížení nemohl zúčastnit.

Největší dík však patří všem, kteří se zúčastnili a uctili tak Milanovu vzpomínku – zůstane v našich srdcích navždy.

(hou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru