Mostecký strongman je zpět po vážném zranění! Už vyhrál dva ze tří závodů
Petr Pastýřík. Foto: archiv P. P.
Sport

Most – Jeden z nejsilnějších mužů v Česku ve své váhové kategorii, Petr Pastýřík z Mostu, je zpět mezi závodníky po vážném zranění, které utrpěl. A znovu se mu daří.

Mosteckého siláka zranila na závodech těžká kláda. Utrpěl trojitou zlomenu holenní a lýtkové kosti a kotníku. Teď už by měl být v pořádku. „Již jsem ze zúčastnil tří závodů strongman, z čehož se mi podařilo dva vyhrát, a to v kategorii open, nad 100kg, přičemž jsem byl na startovním poli jeden z nejhubenějších závodníků,“ uvádí Petr Pastýřík.

Momentálně se připravuje na návrat na mezinárodní scénu, kdy bude za dva měsíce závodit opět na mistrovství Evropy strongman týmů do 105kg, kde má český tým letos ty nejvyšší ambice. Siláci by rádi dosáhli na medaili. O Petrových úspěších jsme psali zde. O vážném zranění jsme informovali v tomto článku.

0205petrpastyrik2

Pro letošní rok má také v plánu soutěžit na území ČR v takzvaném Pohár strongmanů nad 105kg. „Mým cílem je stát se novým českým profesionálem,“ dodává. V úspěších mu pomáhá podpora přítelkyně, rodiny, sparring partnerů a firem Profimass, Triko4all a účetní firmy Soldima. „Pokud se mi podaří získat nějakého dalšího sponzora, chtěl bych se zúčastnit Mistrovství světa v kickboxu a troufnu si říct nejprestižnějších závodů Strongman Arnold Classic,“ má ambice Petr Pastýřík.

A jak se na to připravuje? Jeho momentální tréninková frekvence čítá deset tréninkových jednotek týdně v rozmezí jedné až dvou hodin. Aktuálně váží 107 kilogramů. Petra můžete sledovat i na Facebooku na jeho stránce zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru