Mostečan Petr Pastýřík je desátým nejsilnějším Evropanem! V soutěži týmů skončili Češi dokonce čtvrtí
Petr Pastýřík. Foto: archiv P. P.
Sport

Most – Petr Pastýřík z Mostu se stal desátým nejsilnějším Evropanem ve váhové kategorii do 105 kilogramů na mistrovství Evropy jednotlivců v soutěži Ultimate Strongman.

S desátým místem není zcela spokojený. „Zradila mě nezkušenost z podobně velikých akcí, tréma. Bylo to znát i na výkonech. Věřil jsem si na TOP 5, vím, že na to mám a doufám, že budu mít příležitost to ještě ukázat,“ dodává sportovec.

A v kterých disciplínách se například soutěžilo? Siláci měli za úkol nést 140kilogramové kufry na vzdálenost třiceti metrů, přendávání 140kilogramového Atlasova kamena, nakládací závod či výraz jednoruční činky o hmotnosti 80 kilogramů.

Petr Pastýřík se také zúčastnil závodu týmů. „Zde jsem dostal pozici kapitána, a proto jsem celý závod tak trochu více prožíval a snil o příčkách nejvyšších. Bohužel, pro České mužstvo to skončilo "až" bramborou,“ přibližuje. „Sice jsme měli stejně bodů jako třetí tým Anglie, ovšem oni měli dvakrát lepší umístění a dle mezinárodních pravidel Ultimate Strongman jsme skončili na smolném čtvrtém místě,“ dodává.

0107petrpastyrik2

Petr Pastýřík druhý zleva. Foto: archiv P. P.

Pro české siláky to sice bylo trochu zklamání, ale čtvrté místo v celé Evropě rozhodně není pro Česko ostudou.

V plánu má nyní Petr Pastýřík zúčastnit se 18. srpna mistrovství světa strongmanů v Přerově v kategorii jednotlivců do 105 kilogramů, kam dostal na základě svých výkonů pozvání.

Za podporu vzkazuje poděkování rodině, přítelkyni, firmám Triko4all, Profimass, Sportovka bowling Most, Gastroambulance Woznica, Markéta Šafářová, Kovo PB, Lukáš Dundr masáže.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru