VIDEO: Zamrzlá tůňka sloužila hasičům jako cvičiště. Tahali z vody své kolegy
Cvičení hasičů na zamrzlé vodní hladině. Led měl 12 centimetrů. Foto: Michal Hrdlička
Zajímavosti

Lounsko - Profesionální hasiči z Loun nacvičovali v sobotu na zamrzlé Lenešické tůni společně s dobrovolníky z Lenešic a Dobroměřic záchranu osoby, pod kterou se prolomil led na zamrzlé vodní hladině.

Zhruba dvě desítky hasičů si vyzkoušelo několik taktických postupů, jak rychle a bezpečně zachránit tonoucí se osobu.

Nejlepší je ale prevence. Ideálně v tuto dobu na led vůbec nevstupovat, aby k vám záchranáři nemuseli vyjíždět. "I když je led relativně silný, často dochází k pohybu hladiny a ledová vrstva tak visí ve vzduchu. Prolomení ledu je pak nečekaně rychlé a ohrožení života o to větší," připomíná mluvčí Povodí Ohře Jan Svejskovský.

Koncem tohoto týdne očekáváme výrazné oteplení. "V souvislosti se zvýšenými teplotami, případně i s dešťovými srážkami nebo mokrým sněhem, led změkne, zeslábne a bude se uvolňovat. Vznikne tím další nebezpečí číhající u vody," dodal tiskový mluvčí Povodí Ohře.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=wNrej01zGQA

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru