Nejlepší jitrnice dělá tenhle řezník z Poděbrad, rozhodli návštěvníci zabijačkových hodů
Jiří Hlinka u svého stánku. Foto: e-chomutovsko
Zajímavosti

Chomutov, Most - V Chomutově se o víkendu uskutečnily přímo na náměstí zabijačkové hody. Návštěvníci v rámci nich mohli vybírat i nejchutnější jitrnici. Vyhrála ta od řezníka Jiřího Hlinky z Poděbrad. Stejné zabijačkové hody se konaly během ledna a února v pěti městech Ústeckého kraje – v Mostě, Děčíně, Žatci, Jirkově a Chomutově. Jiří Hlinka vyhrál se svými jitrnicemi ve třech z nich.

V Chomutově byla uplynulou sobotu zahájena devátá sezóna farmářských trhů. Ty byly tentokrát zpestřeny o zabijačkové hody. Pět řezníků v centru města od 8,00 do 12,00 hodin nabízelo spoustu teplých i studených zabijačkových specialit. Součástí akce byla i soutěž “O nejchutnější jitrnici”. Návštěvníci rozhodli, že ty nejlepší jitrničky má Jiří Hlinka z Poděbrad. Jeho jitrnice nejvíce chutnaly i v dalších městech Ústeckého kraje, kde se konaly stejné zabijačkové hody. Vyhrál například v sousedním Mostě.

A jaký je recept na tu nejlepší jitrnici? To výherce nechtěl prozradit. “Záleží samozřejmě na kuchaři, který jitrnice koření, a na výběru materiálu. Je tam i něco navíc, co jiní nedávají, ale to se neprozrazuje, ” řekl Jiří Hlinka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru