Nexen Tire podpoří střední školy. Vybaví školní dílny a zřídí relaxační koutky
Nexen podpoří školy z regionu.
Zajímavosti

Bitozeves – V areálu jihokorejského výrobce pneumatik Nexen Tire Europe v průmyslové zóně Triangle u Žatce podepsali zástupci společnosti s vybranými středními školami z Ústeckého a Středočeského kraje dohodu o vzájemné spolupráci. V rámci platformy „Nexen Program“ firma pomůže vybavit školní dílny a zřídí relaxační koutky pro zpříjemnění času o přestávkách.

Nexen Tire podepsal spolupráci s pěti středními školami. Patří k nim Střední škola Educhem v Meziboří, Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov (TGACV), Střední průmyslová škola Chomutov, Střední odborná škola Podbořany a Střední průmyslová škola Emila Kolbena Rakovník.

Podpisem společné spolupráce chce Nexen Tire zvýšit u studentů odborné dovednosti a znalosti z oboru tak, aby našli uplatnění kdekoli ve svém regionu. Těm nejšikovnějším nabídne praxi i zaměstnání přímo ve své moderní továrně. Každá ze škol si v rámci tzv. „Nexen Programu“ může za přidělenou částku vybavit pracovní dílny a nakoupit komponenty přímo do výuky, například měřicí přístroje nejrůznějšího charakteru. K dispozici jim bude finanční podpora Nexen Tire v celkové hodnotě 360 000 Kč.

1206nexen2

Firma také vybuduje ve školách relaxační koutky, ve kterých mohou žáci trávit volný čas o přestávkách a bavit se tak i bez sociálních sítí. Koutek bude vybaven gauči a sedacími pytli. Součástí koutku bude i informační stojánek, kde se mohou žáci dozvědět zajímavé informace o společnosti Nexen Tire a především o aktuálně otevřených pracovních pozicích. Každá ze škol bude vybavena v hodnotě 19 000 Kč.

Společná dohoda je vyvrcholením dvouleté spolupráce regionálních škol s Nexen Tire. Personální manažerka společnosti Ing. Linda Kostrůnková popsala, jak konkrétně dosud firma školy podporovala: „Účastnili jsme se dne otevřených dveří, sponzorovali školní plesy a podporovali jsme školy v regionálních i celostátních soutěžích, například ve svářečské soutěži středních škol“, uvádí výčet zapojení firmy do dění místních škol.

Zástupci škol měli po podpisu spolupráce jedinečnou příležitost prohlídky nového závodu, který koncem dubna 2019 zahájil zkušební provoz a vyexpedoval první pneumatiky ke svým odběratelům. Účastnici se mohli detailně seznámit s procesem výroby pneumatiky a to od smíchání směsi až po výsledný produkt. Setkání bylo zakončeno společným obědem korejské kuchyně ve zbrusu nové kantýně Nexen Tire.

Jihokorejská společnost, založená v roce 1942, je světovým výrobcem pneumatik se sídlem v Jangsanu v provincii Jižní Kjongsang a v Soulu. Letos slaví 77. výročí od svého založení. Společnost patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce pneumatik na světě. Má více než 500 obchodních zastoupení ve 137 zemích na celém světě a tři výrobní závody – dva v Koreji (Jangsan a Changnyeong) a jeden v Číně (Čching-tao). Svůj čtvrtý závod postavila u Žatce v průmyslové zóně Triangle v České republice, který v roce 2019 zahájil zkušební provoz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru