VIDEO: Dobrovolní hasiči dostali nové auto. Jeho jménem zaskočili litvínovskou starostku
Starostka Litvínova Kamila Bláhová před novým autem dobrovolných hasičů. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov – Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Litvínova má nové vozidlo. Scanii upravenou na zakázku slavnostně dostali v pondělí odpoledne. Na vozidlo významně městu přispěl Unipetrol.

Dobrovolní hasiči v Litvínově, kteří ročně zasahují zhruba u pěti desítek událostí v průmyslově exponované oblasti, disponovali až do teď zastaralou technikou pocházející ze 70. a 80. let (o zásahové technice píšeme zde). A ani ta nebyla pořizována jako nová. Nynější dar pro ně proto může působit jako zjevení. Jejich garáž teď ale bude vypadat úplně jinak. Vedle speciálního požárního automobilu na podvozku tatry T 815, který jim věnuje Hasičský sbor Ústeckého kraje, tak bude stát nyní nejmodernější technika. Už také dostali od města nový dopravní automobil, někdejší mobilní služebnu městské policie.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=FVKYKUFP2us

Scania vyšla na více než sedm milionů, s Unipetrolem město podepsalo vloni darovací smlouvu na 2,85 milionu korun. Zbytek šel z městské pokladny. Nové technice v pondělí požehnal i farář, přišli se na ni podívat pozvaní hosté i veřejnost. A starostka Kamila Bláhová si překvapeně prohlédla malou nálepku na předku vozidla. Jeho jméno je totiž – Kamča.

„Děkujeme Unipetrolu za finanční podporu, která nám pomohla zakoupit tolik potřebné hasičské auto a vylepšit tím vybavenost hasičské zbrojnice. Věříme, že spolupráce na úseku bezpečnosti a krizového řízení bude s Unipetrolem pokračovat i nadále,“ říká k podpoře ze strany Unipetrolu Kamila Bláhová, starostka města Litvínov.

„V říjnu loňského roku jsme společně podepsali darovací smlouvu, která přispěla k nákupu nového vozu, a jsem rád, že se podařilo auto tak rychle vyrobit a předat,“ doplňuje Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol zodpovědný mimo jiné za řízení ochrany zdraví a procesní bezpečnosti a HZS.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Litvínova vznikla v roce 1999 a navázala na dlouhou tradici litvínovských hasičů, jejichž mateřská organizace Český sbor dobrovolných hasičů vznikla v roce 1924. Dnes má 14 členů.

Foto

Nová cisternová automobilová stříkačka je vybavená požárním čerpadlem se jmenovitým výkonem 2 000 l min-1. S ohledem na možný výskyt povodní v hasebním obvodu, je CAS postavena na automobilovém podvozku s brodivostí nejméně 750 mm při pomalé jízdě klidnou vodou. Technická životnost CAS je nejméně 16 let, a to při běžném provozu u jednotky požární ochrany s ročním kilometrovým průběhem do 10 000 km. Po celou tuto dobu je CAS plně funkční

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru