OHK Most: Otevřený dopis primátorovi Mostu a starostům obcí na Mostecku
Do potíží se dostávají například provozovatelé restaurací. Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Most - Ve středu 18. března rozeslala Okresní hospodářská komora v Mostě otevřený dopis primátorovi města Most panu Janu Paparegovi a starostům obcí na Mostecku.

V dopise primátora a starosty obcí na Mostecku vyzývá k projednání pomoci podnikatelům v oblastech, které může samospráva v rámci svých kompetencí učinit. Zde je přesné znění tohoto dopisu:

"Vážený pane primátore, vážená paní starostko, vážený pane starosto,

vzhledem k současné situaci, kdy je z nařízení vlády omezována, případně zastavována podnikatelská činnost, se řada firem a OSVČ dostává do tíživé situace z hlediska nedostatku pracovních sil, ale hlavně nemožnosti standardní činnosti. Tím se začíná nedostávat finančních prostředků k vypořádání závazků a nelze dnes predikovat, jak dlouho tento stav bude trvat.

HK ČR vyvíjí na centrální úrovni snahy o komplexní řešení, aby nedošlo k zániku firem, a to zejména ze segmentu malého a středního podnikání, což by mohlo mít i pro život měst a obcí fatální následky. Toto je v řešení na vládní úrovni a HK na svých webových stránkách o snahách a výsledcích informuje, ale pro situaci v regionu lze konat i na úrovni správy měst a obcí.

Žádám Vás proto o projednání pomoci podnikatelům v oblastech, které může samospráva v rámci svých kompetencí učinit.

Jedná se např. o to, že město, nebo obec nebude jako pronajímatel obchodních a kancelářských budov přistupovat k restrikcím či penále a umožní nájemcům přinejmenším pozdější platby. V této návaznosti žádám města a obce, aby firmám umožnily snížení nebo odklad úhrady nájemného, popřípadě aby alespoň nezaplacený nájem nebyl důvodem k vypovězení smlouvy. Samozřejmě, se znalostí místních poměrů lze nalézt i další formy podpory podnikatelského prostředí.

Věřím, že pokud se tak již z vlastní iniciativy nestalo, náš podnět bude předmětem projednání ve vedení měst a obcí, aby škody, které nesporně vzniknou a zcela jistě budou značné, jsme společným úsilím minimalizovali.

Prosím o zpětnou informaci, abychom mohli informovat své členy a veřejnost."

S pozdravem

  • Ing. Rudolf Jung
  • předseda OHK Most
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru