Hyundai začal v Česku vyrábět omlazený oblíbený model i30
Nová i30. Foto: Hyundai Motor
Zajímavosti

ČR - Společnost Hyundai Motor oznámila, že 25. května začíná v českých Nošovicích výroba nového modelu Hyundai i30.

Nový Hyundai i30 je nejnovější generací vozu, který značku zastupuje v segmentu C, a je dostupný jako Hatchback, Fastback a kombi. Od jeho uvedení na trh v roce 2007 prodal Hyundai v Evropě více než milion kusů i30. Model i30 byl první vůz značky Hyundai, který nesl předponu „i“. Byl to také první vůz, který nošovický závod HMMC vyrobil, když v listopadu 2008 zahajoval sériovou výrobu.

„Hyundai i30 je dlouhodobě jedním z našich nejoblíbenějších vozů v Evropě. Tento model pro Evropu má také ve všech ohledech evropský původ, od designu přes vývoj až po konečnou montáž. Jeho nejnovější verze přichází s řadou vylepšení, díky nimž můžeme našim zákazníkům, hledajícím stylový, bezpečný a spolehlivý vůz segmentu C, nabídnout ještě atraktivnější model,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt.

Nový Hyundai i30

Nový Hyundai i30 přichází s modernizovaným designem a novými funkcemi v oblasti konektivity. Poprvé je na přání k dispozici 48V částečně hybridní pohon. Další novinkou je stupeň výbavy N Line se sportovním vzhledem i pro verzi i30 Kombi.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC)

Vysokokapacitní závod HMMC s technicky vyspělým výrobním zařízením zahájil výrobu v listopadu 2008. Se svými 3.300 zaměstnanci disponuje kapacitou výroby až 1.500 vozů denně a více než 300.000 automobilů ročně. Nošovický závod oslavil v loňském roce výrobu svého celkově již třímiliontého vozu, jímž byl Hyundai i30 N. Příležitostí k oslavě byla také výroba miliontého vozu Tucson. Automobily z HMMC se prodávají ve více než 70 zemích na pěti kontinentech.

HMMC vyrábí kromě nových modelů i30 Hatchback, Fastback a kombi také modely i30 N, Kona Electric a Tucson. Kompletní produktová řada je mladší než dva roky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru