Který golfový vozík je lepší? Ruční nebo elektrický?
Elektrický golfový vozík.
Zajímavosti

K uspokojivé odpovědi na tuto otázku je potřeba znát očekávání konkrétního golfisty. Jiný golfový vozík bude dobrý pro dítě a jiný pro seniora. Ruční i elektrické golfové vozíky mají mnoho variant. Při výběru vozíku pro sebe se rozhodujte podle jeho užitkových vlastností.

Pro koho juniorský golfový vozík?

Junior může mít 4, ale i 14 let. V tomto věku se zájmy rychle mění, a proto můžete po sezóně zjistit, že jste při investici do elektrického vozíku zbytečně vyhodili peníze. Používání vozíku je samozřejmě určeno také mladým golfistům a golfistkám. Díky němu nebudou muset během hry tahat na zádech těžký vak. Juniorský vozík by měl být lehký a mít nastavitelnou výšku rukojeti, aby bylo možné ji přizpůsobit měnící se výšce hráče. Po složení by vozík neměl zabírat mnoho místa v zavazadlovém prostoru auta. K převážení pencil bagu postačuje ruční vozík. Elektrický golfový vozík může mladého hráče naopak zbytečně rozptylovat množstvím svých funkcí. Juniorské vozíky bývají nejčastěji dvou nebo tříkolové. Tříkolové jsou o něco stabilnější.

Proč zvolit ruční golfový vozík?

Ruční golfový vozík nevyžaduje takovou údržbu jako vozík elektrický. Je rovněž levnější. Ruční vozík je velmi praktická pomůcka, protože hráč s ním nemusí nosit hole na zádech. Čím více má golfový vozík kol, tím je stabilnější. Složitost jeho konstrukce zároveň zvyšuje jeho hmotnost a rozměry po složení. Vozík s pokročilejší konstrukcí netrpí horším ovládáním, jak by se mohlo zdát. U tříkolových vozíků i čtyřkolových vozíků se používají otočná kolečka, a proto je možné se s takovým vozíkem otočit téměř na místě. Vhodným řešením je také uložení os kol v ložiskách. Zvyšuje životnost kol a významně usnadňuje jízdu.

Pozornost věnujte také velikosti pneumatik. Čím jsou větší, tím snadněji zvládají terénní nerovnosti.

Proč si vybrat elektrický golfový vozík?

I ty nejlepší věci mají nějaké své nedostatky. Nevýhodnou elektrického golfového vozíku je to, že musíte myslet na to, aby byl vždy nabitý. Po určité době užívání budete muset kvůli ztrátě kapacity vyměnit baterii. Dojezd vozíku v závislosti na kapacitě nabité baterie stačí na 18 až 36 jamek. Hodně přitom záleží na členitosti terénu. Golfový vozík s elektrickým pohonem nemusí být dobrá volba pro hráče, kteří se chtějí soustředit výhradně na hru. Takový vozík má totiž řadu funkcí, jejichž používání je potřeba se naučit. Během jízdy z kopce dokáže sám brzdit. Uživatel může také měnit rychlost jeho jízdy.

Dálkové ovládání se postará o to, že nebudete muset tlačit vozík nebo mít obavu, že by mohl sjet z kopečka. Systém nezávislých pohonů a otočného předního kola zajišťuje vynikající kontrolu jízdy.To, co je pro některé golfisty utrpením, může být pro jiné požehnáním. Hráči s pohybovými problémy určitě ocení, že se vozík pohybuje stejnou rychlostí bez ohledu na sklon terénu. Baterii vozíku můžete využít jako powerbank k dobití telefonu, tabletu nebo napájení světla vozíku.

V rozhodnutí vám určitě pomůže rozhovor s prodavači golfového obchodu Golfchampion.cz, kteří vám na základě vašich očekávání doporučí ten nejlepší typ z hlediska pohodlí a užitku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru