Elegance nikdy nevyjde z módy – pánské boty pro speciální příležitosti
Nejen šaty, ale také boty dělají člověka.
Zajímavosti

Nejen šaty, ale také boty dělají člověka! Speciální příležitosti si zaslouží boty, které budou kvalitní, stylové i elegantní. Pojďme se podívat na nejoblíbenější druhy pánských bot, ve kterých proplujete nejednou společenskou událostí.

Formální pánská obuv může být různá. Držet byste se ale měli tak jako tak osvědčených značek i kvalitních materiálů. Díky tomu vám boty dlouho vydrží a investice se vám skutečně vyplatí.

Tou druhou a neméně důležitou věcí je váš styl. Potřebujete elegantní pánské boty k obleku? Nebo elegantní boty na jinou příležitost? Jaký barevný odstín zvolit? Každá událost může vyžadovat specifické podmínky i rozdílný dress code. Pojďme si povědět více.

Jak zkombinovat barvu bot se zbytkem outfitu?

Často může být matoucí, jakou barvu bot sladit s jakým oblekem. Konzervativní černá, která byla vždy sázkou na jistotu, už není nejlepším řešením vždy. Jak to tedy je?

  • černé boty se hodí téměř ke všemu, nejčastěji se nosí k černým oblekům. Neobouvejte je ale ke světlému obleku, aby nevytvářely příliš velký kontrast.
  • hnědé boty volte k hnědým oblekům, šedým nebo modrým, nehodí se příliš k černému oblečení, zato jsou velmi vhodné pro obleky světlejší. Pasují také k manšestrovému obleku, svetrům i džínám.

2204panske boty

Jak vyřešit ponožky?

Barva ponožek by se měla přizpůsobovat barvě oblečení i bot. Měly by být dostatečně dlouhé, aby vám třeba při sezení nebyl vidět kotník nebo lýtko. Vedle nešlápnete s ponožkami v černé barvě, pro konzervativní muže jsou zkrátka jistotou. Ležérnější oufit ale můžete zdůraznit i barevnými hravými ponožkami, pokud si troufnete.

Pro lepší komfort nezapomeňte na vložky do bot

Aby pro vás chůze byla ještě komfortnější a vydrželi jste v botách i delší dobu stát, odlehčete svým chodidlům. Anatomické vložky do bot uleví vašim nohám, prodlouží životnost bot a pomohou vám ke správnému podepření klenby. Mohou také tlumit otřesy při chůzi a snížit únavu svalů a šlach.

Mokasíny pro ležérní i společenské události

Ležérní a přesto elegantní, to jsou mokasíny. Můžete si je vzít na sebe jak ke sportovním kalhotám, tak i k těm společenským. Jsou ideální volbou pro letní dny. Lehce se nazouvají, jsou pohodlné, a navíc do nich nepotřebujete ponožky!

S čím mokasíny kombinovat?

  • sportovní saka a kraťasy
  • košile i trička
  • bavlněné kalhoty
  • bavlněné nebo lněné obleky

Oxfordky budou hvězdou plesů

Tyhle formální boty jste si nejspíš pořizovali do tanečních nebo na plesy. Jedná se o klasickou společenskou obuv, většinou v černé barvě. Poznáte ji tak, že vrchní část boty, tzv. svršek, je šitá uzavřeným způsobem, obě části šněrování tak k sobě těsně přiléhají. Vrchní část boty je většinou tvořena kůží. Oxfordky mívají také prošití, které odděluje špičku od zbytku boty. Podobné, o trochu méně formální, jsou derby, které si můžete s oxfordkami snadno splést, mají však šněrování otevřené.

S čím oxfordky kombinovat?

  • smoking nebo večerní oblek
  • nehodí se příliš k džínám

Chelsea boty pro městský elegantní vzhled

Tyhle kotníkové boty se hodí k džínám i společenským kalhotám. Chelsea neboli perka, je typ boty s elastickým prvkem, který nahrazuje tkaničky. To umožňuje snadné vyzouvání a nazouvání boty. A jak je nosit? Abyste docílili perfektního looku, měly by se nohavice lehce dotýkat vrchní části bot můžete tak pro tento účel kalhoty ohrnout. Skvěle vypadají chelsea boty v černé barvě, hnědé boty se zase více hodí k džínám a volnějším kalhotám.

S čím chelsea boty kombinovat?

  • elegantní košile a sako
  • městský přechodný nebo zimní kabát a brašna
  • kožená bunda
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru