Letos můžeme na koupání v Dlouhém rybníku na Cínovci zapomenout
Oblíbený rybník na Cínovci. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Cínovec – Dlouhý rybník na Cínovci se těší velkému zájmu veřejnosti. V zimě si tady poměřují síly například otužilci a v létě bývá místo obležené milovníky koupání a slunění.

„Když se město rybníku zbavovalo, říkal jsem, že ho prodáme, protože je to časovaná bomba,“ prohlásil ve středu 12. května na zasedání zastupitelů dubský starosta Petr Pípal. A podle všeho na jeho slova nyní došlo.

Stávajícího majitele rybníka čekají totiž v nejbližší době nemalé výdaje, které bude nutné investovat do oprav. Příznivci chladné vody a zdejší nuda pláže tak mohou na několik sezón na koupání v Dlouhém rybníku na Cínovci zapomenout.

1305cinoveckz1

Podle informací starosty se problém táhne už několik let. Z Dlouhého rybníka neustále vytéká voda, která teče přes pozemky místního farmáře. „V tomto týdnu dostal majitel rybníka úřední nařízení, aby vodu vypustil a rybník, včetně hráze, zrekonstruoval.“ V případě, že by rybník zůstal v majetku města, bylo by podle Pípala nezbytné sáhnout poměrně hluboko do městské kasy. „Taková oprava není levnou záležitostí a je nutné počítat s výdaji v řádech miliónů korun,“ zdůraznil starosta. Současně dodal, že s majitelem Dlouhého rybníka hovořil a ten slíbil, že se do oprav pustí co nejdřív.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru