Rekultivace udělaly z chátrajícího parku nedaleko uhelného lomu Skotskou vonnou zahradu
Vylepšení parku. Foto: Sev.en Energy
Zajímavosti

Ústecký kraj – V centru Vysoké Pece mohou lidé odpočívat ve Skotské vonné zahradě. Přesně v tomto stylu tu společnost Rekultivace ze skupiny Sev.en přebudovala park ze šedesátých let.

Místo plné harmonie, zeleně a atmosféry, která je ušitá na míru horské obci. To je park Skotská vonná zahrada ve Vysoké Peci, která nahradila původní park. „Park v obci vznikl v šedesátých letech. Je to velmi navštěvované místo. Lidé sem chodí odpočívat, děti si tu hrají. Taková oáza klidu a bezpečí pro místní, kteří zde rádi tráví volný čas. V poslední době ale park chátral a nastal nejvyšší čas pro změnu. O tu se postarala společnost Rekultivace. Nejen, že nám zkušený odborník, ředitel společnosti Tomáš Šolar poradil, jak park změnit a vrátit mu harmonii, na kterou byli lidé v těchto místech zvyklí, ale pomohl nám i s realizací úprav, které jsme nezvládli svépomocí,“ uvedl starosta Milan Čapek.

Zaměstnanci společnosti Rekultivace se ujali především odborné části revitalizace parku. „Některé prořezávky zvládli lidé z obce s odbornou radou svépomocí. My jsme pořídili alejové stromy a keře, vysadili je a provedli odborný zásah do vzrostlých stromů,“ popsal práci v parku Tomáš Šolar. Nově tak v parku přibylo třináct vzrostlých borovic douglasek, udržet atmosféru parku pomůže ambroň, ginko biloba a dřezovec. Park doplnilo i tři sta třicet tři keřů. Realizaci i sazenice společnost Rekultivace obci, která se nachází na dohled lomu ČSA a jeho rekultivací, věnovala darem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru