Kupujete nový byt? Toto příslušenství by mělo být jeho součástí
Ilustrační foto
Zajímavosti

Koupě nového bytu je významným rozhodnutím a jednou z vůbec největších životních investic. Jeho výběru byste proto měli věnovat patřičnou pozornost. Poradíme vám, jaké příslušenství by váš byt neměl postrádat.

Byt ve vyšším patře? Hledejte domy s výtahem

Pokud jste si vyhlédli byt, který se nachází výše než ve druhém nadzemním podlaží, měli byste zároveň zkontrolovat, že se v domě nachází výtah. Nejen při stěhování nábytku za něj totiž budete vděčni.

Výtah se hodí v případech, kdy nesete nákup. Mladé rodiny jej zase ocení kvůli kočárku. A pokud plánujete v byte strávit celý život, je vhodné myslet i na důchod. Dnes možná schody vyběhnete jako nic, ale za pár desítek let tomu tak být nemusí.

Zatímco ve třetím nebo čtvrtém patře se ještě bez výtahu dá žít, od pátého patra už je opravdu nezbytností. V případě, že výtah chybí, alespoň se ujistěte, že se v rámci domu jedná o jeho instalaci. U současného výtahu prozkoumejte kapacitu z hlediska prostoru, počtu osob a nosnosti.

I malý balkón přináší mnoho benefitů

Možná si říkáte, k čemu balkón, když můžete vylézt ven a čerstvého vzduchu si užít do syta. Balkón ale neslouží k procházkám. Pokud se vám poštěstí, že narazíte na byt s prostornou lodžií, můžete si na ní pořídit balkónový nábytek. Kromě slunění si na balkóně můžete vychutnávat chutné snídaně, nebo dokonce grilovat.

Zejména v letních měsících balkón využijete k sušení vypraného prádla. V případě sušení prádla v bytě se totiž může v místnosti nahromadit přebytečná vlhkost, kvůli které se mohou objevit plísně na zdech.

Poslední praktickou vlastností balkónu je možnost pěstování květin a bylinek. Doma se jim nikdy nebude tak dařit jako na čerstvém vzduchu a přímém slunečním svitu. A jisté víte, že čerstvé domácí bylinky chutnají nejlépe.

Sklep se hodí každému

Není nad to mít prostor, kde můžete skladovat věci, které domů zkrátka nepatří. Seznam těchto věcí je téměř nekonečný od sady pneumatik přes sportovní a zahradní vybavení, nářadí až po staré krabice a přebytečné věci, které „by se mohly jednou hodit“.

Sklep, zejména pokud je zděný, je nedocenitelnou součástí každého bytu. Pokud jej váš vysněný byt nemá, může jít o důvod, proč celou investici ještě zvážit.

Parkovací stání – pro někoho luxus, pro jiné nutnost

Parkovací místo již na rozdíl od předchozích tří bodů není zcela nezbytné. Nicméně počítejte s tím, že ve větších městech budou automobily postupně vytlačovány z ulic a rozumně zaparkovat v okolí domu bude stále těžší. Vlastní parkovací stání se tak nejenže hodí, pravděpodobně jde i z finančního hlediska o výhodnou investici. Ceny vyhrazeného parkovacího stání v budoucnu jedině porostou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru