Jaký zahradní nábytek zvolit, aby sloužil co nejdéle?
Ilustrační foto
Zajímavosti

Terasa je ideálním místem k odpočinku po dlouhém a únavném dni. Dobře vyvinutý prostor na zahradě se může stát skutečnou relaxační zónou za předpokladu, že máme kvalitní a pohodlný zahradní nábytek.

Vybrali jste si návrh domu s terasou? Není divu – není nic zábavnějšího, než si vychutnat svůj oblíbený nápoj nebo jídlo venku. Terasa je také skvělým místem pro uspořádání setkání s přáteli na jaře a v létě. Aby byl čas zde strávený ještě atraktivnější, vyplatí se zvolit pohodlný vidaxl zahradní nábytek.

Zahradní nábytek – na co se vyplatí dát si před koupí pozor?

Zahradní nábytek je mimořádně široký sortiment různých typů židlí, sedacích souprav, rohových sedacích souprav, lehátek, stolků a konferenčních stolků. Vyplatí se pečlivě zvážit, jaký nábytek potřebujeme. Potřebujeme stůl, kde se můžeme volně najíst? Nebo nám jde spíše o volnočasovou sadu?

edeniky 3614

Když už to máme jasné, měli bychom zvážit, jaký materiál na terasový nábytek je pro nás ten pravý Co v tomto případě zvážit? Použitelnost, pohodlí, odolnost a styl. Důležitá bude jistě i péče. Dřevěný nábytek vyžaduje větší údržbu než nábytek kovový.

Zahradní nábytek – jaké druhy existují?

Na trhu je mnoho různých druhů zahradního nábytku. Nejčastěji se dělí podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Mezi nejoblíbenější z nich patří: dřevěný, plastový, kovový nebo proutěný a ratanový nábytek. Zahradní nábytek na terasu lze rozdělit na obývací nebo venkovní jídelní set.

Zahradní nábytek - jaký vybrat?

Pokud se rozhodneme navrhnout dům s terasou, jistě chceme, aby byla venkovní terasa dokonale vyzdobena. Než provedeme finální výběr a zkontrolujeme sestavy zahradního nábytku dostupné v obchodě, vyplatí se zvážit jejich využití. O tom, jaký zahradní nábytek vybereme, rozhoduje způsob, jakým trávíme čas venku.

Trochu jinak by měla vypadat terasa lidí, kteří se rádi opalují – na dobře prosluněném místě by pak měla být lehátka či polohovací křesla a jinak pro příznivce grilování nebo společné hody. V takové situaci bude nutné uspořádat místo pro přípravu pokrmů a konzumaci jídel.

Lidé, kteří milují pobyt na zahradě bez ohledu na povětrnostní podmínky, by měli myslet na altán nebo velké deštníky, v případě rodin s malými dětmi pak zahradní houpačky, malé hřiště nebo velký zahradní domek pro děti, pohodlná lavice pro rodiče bude perfektní.

edeniky 3615

Zahradní nábytek - z jakých materiálů se vyrábí?

Jaký materiál na zahradní nábytek? Volba konkrétního materiálu, ze kterého bude náš nábytek vyroben, by se měla odvíjet především od způsobu, jakým je dokážeme skladovat, a od času, který jim chceme věnovat. Některé materiály jsou zcela bezúdržbové, jiné nemohou stát na vlhkém místě a další od nás vyžadují spoustu práce včetně časté a důkladné péče.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru