Do Česka dorazily upravené vakcíny na nové varianty koronaviru
Ilustrační foto
Zajímavosti

ČR - Do České republiky dorazila adaptovaná vakcína Comirnaty Original/Omicron BA.1. V rámci rychlejšího zpřístupnění byla napřímo rozdělena do některých očkovacích míst po celé ČR. Tato očkovací místa mohou začít adaptovanou vakcínu aplikovat v tzv. režimu bez registrace.

Další očkovací místa si mohou vakcínu objednat přímo u distributora a po jejím závozu ihned aplikovat. Pro tento typ vakcíny bude centrální registrace spuštěna v následujících dnech.

Registraci lze provést standartně na rozcestníku https://crs.uzis.cz/. Předpokládaný termín spuštění registrací je od pondělí 12. září 2022, avšak některá očkovací místa mohou zahájit očkování dříve. Ministerstvo zdravotnictví doporučuje kontrolovat dostupnost u konkrétního očkovacího místa.

Evropská komise vydala rozhodnutí o registraci vakcín Comirnaty Original/Omicron BA.1 pouze pro podání jako posilující dávky pro osoby od 12 let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru