Pracovníci mosteckého muzea se změnili v herce a v noci natáčeli s filmaři
Foto: Oblastní muzeum a galerie v Mostě
Zajímavosti

Most - Noc v muzeu, i takto by se, dle známého Hollywoodského filmu, dalo s nadsázkou nazvat noční natáčení v Oblastním muzeu a galerii v Mostě. Filmové natáčení proběhlo v tomto týdnu v rámci přípravy jedné z částí projektu Panoráma starého Mostecka.

"Výstavní prostory, pracovny, depozitáře jakož i ostatní prostory muzea, ožily v pozdních nočních hodinách postavami z dějin, duchy studentů, kteří prožili v naší budově svá školní léta, či vojáků z válek napříč dějinami. Potkat jste zde mohli také éterickou mladičkou Ulriku von Levetzow, či si zanotovat barokní melodii s hudebním skladatelem Floriánem Leopoldem Gassmannem. Na vše dohlížel průvodce – sám slavný archeolog Indiana Jones," přibližuje knihovnice Oblastního muzea a Galerie v Mostě Diana Šlajsnová Kvapilová.

Natáčení provádělo mostecké nahrávací studio a neslo se v kouzelné a tajemné atmosféře temného nočního muzea. Aktéři – většinou z řad pracovníků muzea - si užili svá pracoviště i z jiného pohledu. „Budeme moc rádi, až tento dokument budeme moci představit i našim návštěvníkům. A kdo ví, třeba tyto postavy a duchové opět ožijí někdy v budoucnu v rámci jedné z našich tradičních muzejních nocí,“ řekla knihovnice Diana Šlajsnová Kvapilová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru