ROZHOVOR: Do škol a školek investujeme miliony, dál budeme významně podporovat seniory, říká Markéta Stará
Náměstkyně primátora Markéta Stará.
Zajímavosti

Most - Markéta Stará (44) působí v nejužším vedení města Mostu. V komunálních volbách kandiduje do zastupitelstva pod hlavičkou sdružení ProMOST.

Jste náměstkyní primátora pro oblast školství, kultury, sociálních věcí. Co se v těchto sférách povedlo za poslední čtyři roky v Mostě zlepšit? Co z toho považujete za největší úspěch?

Snažíme se Most ukazovat z té lepší stránky a upozorňujeme na jeho potenciál např. v podobě volnočasového vyžití. Nechceme už být městem, které řeší jen sociální problémy, ale také městem pro spokojený a plnohodnotný život. Investujeme miliony do modernizace škol a školek. Podařilo se nám navýšit kapacitu ve školkách o 188 míst. Vzniklo nové pracoviště pro děti s vývojovými vadami a poruchami autistického spektra. Zvyšujeme kvalitu a komfort bydlení pro uživatele v penzionech a domovech pro seniory. Otevřeli jsme specializované centrum pro seniory trpící Alzheimerovou chorobou.

Co je hlavní výzvou pro další volební období? Co budete prosazovat?

Budeme nadále významně podporovat naše seniory, a to jak formou financování činnosti klubu seniorů, tak i různých benefitů s ohledem na jejich přání a potřeby. Zřídíme SOS linku pro seniory, rozšíříme službu Taxík Maxík nákupem dalšího vozu. Ve spolupráci s ostatními městy v ČR budeme jednat se zástupci Vlády ČR o změně v systému vyplácení sociálních dávek, které omezí obchod s chudobou a stanoví osobám čerpajícím tyto dávky i povinnost služby pro slušné občany. Budeme pokračovat ve výkupu bytových jednotek v problémových lokalitách města Mostu a obsadíme je slušnými nájemníky, abychom tak zabránili další degradaci těchto míst.

S vedením Krajské zdravotní, a.s. budeme jednat o zkvalitňování služeb poskytovaných v rámci zdravotní péče a zkvalitňování zdravotnického personálu. Budeme se i nadále snažit navýšit kapacitu ve školkách a podporovat nově narozené děti pracujících rodičů.

Most čeká velké pozvednutí kultury v souvislosti s rekonstrukcí Repre, kterou nyní vedení města oznámilo. Je tomu tak?

Ano, přesně tak. Díky celkové obnově kulturního domu Repre se výrazně promění centrum města k lepšímu.

Co pro vás znamená práce ve vedení města?

Od samého začátku vnímám politiku jako službu veřejnosti a pracuji naplno. Chci i nadále naplňovat heslo, že pro dosažení úspěchu se vůbec nemusíme vzdávat hodnot, jež dlouhodobě zastáváme.

A samotné město Most: co na něm máte ráda?

Most je pro mě srdeční záležitost. Narodila jsem se tu, vyrostla a nyní tu vychovávám i svoje děti, proto mi na městu záleží.

Čím se zabývá Markéta Stará ve svém volné čase?

Na prvním místě je u mě rodina. Mezi mé další záliby patří cestování, sport, umění, hudba a veřejné dění.

Poslední otázka, prosím skromnost stranou: Proč by lidé měli volit Markétu Starou a ProMOST?

Ráda bych pokračovala v započaté práci. Mohu vám slíbit, že s využitím všech svých zkušeností budu tuto práci dělat stejně svědomitě a zodpovědně jako doposud.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru