ROZHOVOR: I přes masivní investice má dnes Most na účtu více než miliardu korun, hospodaření je efektivní, říká Marek Hrvol
Náměstek primátora Marek Hrvol.
Zajímavosti

Most - Před osmi lety se stal nejmladším náměstkem primátora v Česku. Marek Hrvol (34) kandiduje za hnutí ProMOST i v letošních komunálních volbách. Přinášíme rozhovor o aktuální ekonomické situaci města i o tom, co má na Mostu rád.

Jste náměstkem primátora Mostu pro oblast rozvoje, majetku a městských služeb, ekonomiky. Můžete mi zhodnotit současnou ekonomickou situaci města? Kolik má město na účtu peněz?

Když jsem nastoupil do své funkce, měli jsme na bankovním účtu města cca 200 milionů korun, dnes i přes masivní investice do rozvoje našeho města a zajištění benefitů pro naše občany disponujeme více než jednou miliardou korun. Hospodaření města je transparentní, efektivní a je připraveno i vzdorovat krizím, jako bylo období Covidu či současnému extrémnímu zdražování všech komodit.

Můžete mi shrnout nejvýznamnější investice v Mostě za poslední čtyři roky?

Investic bylo obrovské množství za více jak 1,5 miliardy korun. Mezi ty významné patří určitě FunPark, rekonstrukce bytových domů v ulici J. Seiferta, výkup hotelu Cascade, výkup bytových jednotek, dokončení domova Alzheimer, investice do jezera Most, Matyldy a Benediktu a samozřejmě významné investice do dopravních staveb, našich školských a sociálních zařízení.

Co je podle vás třeba v Mostě ještě udělat? Kde je zapotřebí dalších investic?

Tak jednoznačná odpověď je do centra našeho města, kam chceme vrátit život. Nyní se nám podařilo konečně získat dotaci na rekonstrukci budovy Repre a celého okolí ve výši téměř 400 milionů korun. Myslím si, že bychom koncem roku 2023 mohli začít s rekonstrukcí.

Vzpomenete si, proč jste vstoupil do politiky? A jak to hodnotíte s odstupem?

Do politiky jsem vstoupil v roce 2014, v 26 letech jako nejmladší náměstek primátora v celé republice. Vstupoval jsem s tím, že je skvělý pocit mít možnost měnit věci k lepšímu v místě, kde jsem vyrůstal a kde žiju. S odstupem mi elán stále zůstává, ale určitě na začátku jsem vůbec nečekal, jak je to těžké a psychicky náročné řemeslo, věci častou nejsou tak jednoduché, jak na první pohled vypadají. Myslím si však, že za uplynulých 8 let se nemusím stydět a v Mostě je samozřejmě pořád co zlepšovat.

Co máte na Mostu rád?

Na Mostu mám rád rekreační areály, je to ojedinělé mít přímo na dosah ruky tolik možných aktivit v blízkosti města. Těší mě množství zeleně, které tu máme, že to není jen betonové město, která můžeme v okolí často vidět.

Lidé vás mohou vídat na fotbalových zápasech, co ještě děláte ve svém volném čase?

Je to tak, zároveň jsem jednatelem FK Baník Most-Souš, kde se snažíme s kolegy vrátit zašlou slávu mosteckém fotbalu, funkci dělám zadarmo a s nadšením, protože fotbal mám opravdu rád. Pravidelně chodím cvičit, na florbal a obecně nějak zasportovat. Cestuji, chodím do kina a mám rád dobré jídlo.

Poslední otázka: Proč by lidé měli volit Marka Hrvola a ProMOST?

Protože má stále dost sil pracovat pro naše město, protože již má zkušenosti, aby věci posouval co nejrychleji a nejefektivněji. Naše hnutí se stalo za ty roky symbolem stability, kdy neslibujeme senzace, ale lidé vědí co od nás čekat, protože svoji práci děláme srdcem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru