Rybáři vysadili do Nechranické přehrady desítky tisíc candátů. Od soboty se tam nesmí chytat z lodě
Vysazení candátů do Nechranické přehrady. Foto: Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Zajímavosti

Nechranice - 30 tisíc malých candátů, cca 10-12 cm dlouhých, vysadili rybáři před několika dny do údolní nádrže Nechranice na Chomutovsku. Informuje o tom Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz.

Rybáři upozorňují, že od soboty 15. října 2022 platí na ÚN Nechranice zákaz lovu z lodě. „Opatření si klade za cíl snížit enormní tlak na populace dravých ryb na přehradě, ke kterému dochází především v podzimních měsících a na konci roku, a zabránit opětovnému zhroucení jejich populací, jako se již dříve stalo právě v případě candáta. Obnovení jeho populací si vyžádalo nejen mnoho práce a času, ale rovněž i finančních prostředků," uvedl Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz.

Základní informace k omezením naleznete ZDE, více informací pak i v rozšířené argumentaci, včetně dat a posudku kapacit z Akademie věd ČR ZDE. Pravidla byla dlouhodobě diskutována orgány Severočeského územního svazu a schválena rovněž i konferencí ÚS (nejvyšší orgán ÚS), kde pravidla naprostou většinou schválili zástupci MO, zastupující cca 36 000 členů.

„Upozorňujeme, že na pořádek a dodržování pravidel na vodní ploše i v jejím okolí budou v následujících dnech dohlížet jak členové rybářské stráže, tak Policie ČR. Stejná pravidla platí pro každého bez výjimek!" varují rybáři.

1810ryby3

181ryby2

1810ryby4

Vysazení candátů do Nechranické přehrady. Foto: Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru