FOTO: Horští záchranáři z Krušných hor a Šumavy trénovali záchranu osob z nepřístupného terénu
Foto: Honza Kostík
Zajímavosti

Krusné hory - Ve středu 26. dubna trénovali krušnohorští a šumavští horoslužebníci ve spolupráci s LZS Armády ČR záchranné práce z nepřístupného terénu za pomocí jeřábu a podvěsu vrtulníku W-3A SOKOL. O akci informuje Horská služba Boží Dar/Klínovec na svém facebookovém profilu.



 

„Náplní celodenního tréninku byl nácvik záchrany zraněných osob z okolních skalních stěn, vysazení záchranného týmu včetně záchranného materiálu na místo určení, stabilizace raněné či nemohoucí osoby a transport na místo, které už je dostupné pozemní posádce. Cvičení se konalo v blízkosti obce Mariánská u Jáchymova, zhruba deset kilometrů od Božího Daru. Partnerem byla LZS z Plzně, se kterou záchranáři z oblastí Krušných hor a části Šumavy spolupracují nejčastěji," píší horští záchranáři. 

Z těchto obou horských oblastí se cvičení účastnilo na 16 leteckých záchranářů.


FOTO


1005bozak4


1005bozak3


1005bozak5


1005bozak1


Foto: Honza Kostík

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru