V Radničním parku je již druhý den plno chemikálií. Pro osmáky i veřejnost si studenti připravili třaskavou show
FOTO: MĚSTO MOST
Zajímavosti

Most – Už druhý den je v Radničním parku pořádně živo. Z kahanů syčí plameny občas něco vybublá či změní barvu. Plamínky a plameny, chemické reakce a zvukové efekty, tedy chemii v atraktivním balení přibližuje žákům osmých tříd mosteckých základních škol inscenační tým pražské Vysoké školy chemicko – technologické.

VŠCHT je prostřednictvím Univerzitního centra Litvínov – Záluží pod vedením Zdeňky Peleškové realizátorem akce, která probíhá za podpory města Mostu a ve spolupráci s Orlen Unipetrol. Dnes je to už druhý den, co se žáci mohou kochat vším, čím je chemie atraktivní. V Radničním parku potrvá až do pátku a znovu pak 16. – 17. května. Show se opakuje několikrát denně od 8.45 do 14 hodin.
„Projekt je zaměřen na žáky 8. tříd a jeho cílem je přiblížit jim chemii zábavnou a zároveň i vtipně komentovanou a interaktivní formou. Workshop v Radničním parčíku je přístupný i veřejnosti," informuje mluvčí města Mostu Vladimír Novotný.

 

chemshow4chemshow3chemshow5chemshow6

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru