Školáci se pustili do úklidu Resslu. Našli i vysavač, motor nebo pánve
Foto: Most k přírodě
Zajímavosti

Most - V pátek 12. května se do úklidu vrchu Ressl pustili druháci ze ZŠ Svážná. Jednalo se o druhou z řady akcí nového environmentálního projektu MOST k přírodě, kterou si pro zapojené školní kolektivy připravilo naše ekocentrum.

V úvodu úklidové akce s žáky krátce pohovořil preventista Městské policie Most, o bezpečném úklidu – např. co dělat v případě nálezu injekční stříkačky či jiného nebezpečného odpadu - a poučení žáci vyrazili uklízet.

Během úklidu našli Patroni velké množství odpadu a často se jednalo o odpad opravdu kuriózní – např. vysavač, rybářské náčiní, motor, knihy, poličky i pánve. Takový odpad v přírodě opravdu nemá co dělat. Žáci se do úklidu pustili s velkým nadšením – ač se jednalo o mladší děti uklízely i velkoobjemový odpad.

Všechny zúčastněné akce bavila, a proto je na konci čekala odměna ve formě speciálního pracovního sešitku, který budou jako Patroni využívat v průběhu celého projektu, a placky s hláškami motivujícími k zodpovědnému ekologickému chování - ty se setkaly s velkým úspěchem.

V závěru úklidové akce byl druhákům předán Certifikát dobrého Patrona, který postupně obdrží všechny zapojené kolektivy za svou aktivní účast. Ekocentrum chce tímto osvědčením poděkovat a zároveň motivovat žáky k dalším aktivitám směřujícím k ochraně přírody.

Projekt je realizován pod záštitou primátora města Mostu a současně podpořen Statutárním městem Most a společností ORLEN Unipetrol RPA s.r.o.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru