Charitativní florbalový turnaj vynesl malé Majdalence 51 tisíc korun
Předání šeku - výtěžku charitativního florbalového turnaje. U Majdalenky vlevo Aidin Ljevakovič z FK Teplice a vpravo hokejista HC Verva Litvínov Martin Havelka. Foto: Město Most
Zajímavosti

Most - Deset vesměs mosteckých amatérských týmů se v sobotu 5. srpna zúčastnilo již 7. ročníku charitativního florbalového turnaje, pořádaného partou mladých lidí Rotaract klubu Most. Klání a dobrou věc podpořilo účastí svého družstva i cenami pro nejlepší také Statutární město Most.

Turnaj se rozeběhl v 9 hodin ráno a na účastníky čekalo ve dvou pětičlenných skupinách celkem dvacet utkání o délce 12 minut. Zápasy měly takřka profesionální úroveň, jak kvalitou hry, tak zázemím (rozhodčí, časomíra na velké obrazovce, precizní celková organizace).

Následovala semifinále křížem ze skupin a dále utkání o konečná umístění, postupně o deváté, sedmé, páté a třetí místo. Před sedmnáctou hodinou pak turnaj vyvrcholil finálovým zápasem.

Výtěžek ze startovného ve florbalovém turnaji (17 tisíc) dorovnali ve stejné výši oba partneři turnaje, Konto našeho srdce HC Verva Litvínov a Nadační fond FK Teplice. Celkem tak bylo vybráno 51 tisíc korun. Tentokrát výsledná částka připadla malé Majdalence, trpící spinální muskulární atrofií.

"Peníze použijeme na neurorehabilitační pobyty v centru Hájek u Plzně," uvedla maminka Martina Adámková. "Pomáhají ke zlepšení pohyblivosti."

Společný tým města Mostu a Městské policie Most, skládaný referentem oddělení životního prostředí Markem Radicsem za pomoci Nikol Coufalové z MP, se po výborných výkonech a postupu ze základní skupiny probojoval až do finále. Zde se střetl s dvojnásobným vítězem turnaje, Mosteckými sypači. Prohrával 0:2, ale vyrovnal na 2:2 a muselo se prodlužovat. Po inkasovaném gólu v nastaveném čase podlehlo město sypačům 2:3 a obsadilo konečné (trochu smolné, přesto krásné) druhé místo.

Konečné pořadí turnaje
1. Mostecký sypači
2. Statutární město Most
3. Stones 4 Ever
4. FBC Snipers
5. FBK Prty
6. Exitus
7. Poty Team
8. FBK Pod Pohádkou
9. Black Warriors
10. Rotaract club Most

(vn)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru