Další růžová radost v zooparku. Porovnejte čerstvě vylíhnuté mládě s květnovým přírůstkem
Takto vypadalo mládě plameňáka druhý den po vylíhnutí. Foto: zoopark Chomutov / Jana Mesteková
Zajímavosti

Chomutov – S další radostnou zprávou a nádhernou fotografií přispěchali v pátek chovatelé z expozice plameňáků. Dalšímu páru se v hnízdě vyklubalo malé pískle!


Jde o druhé mládě plameňáka růžového v historii chomutovského zooparku. „První se narodilo rovněž letos, a sice na přelomu května a června. Jsou tak mimo jiné nejlepším a nejkrásnějším důkazem, že letošní provizorní opatření v chovu plameňáků měla úspěch," připomíná zoopark na sociálních sítích.

plameňák co se narodil v květnu

První přírůstek plameňáka přivítala zoo na přelomu května a června. Foto: zoopark Chomutov / Jana Mesteková

 

Opatření nelibě nesli někteří návštěvníci, ale narozená mláďata jsou důkazem, že klid, který chovatelé párům plameňáků dopřáli, nese své ovoce. „Sice jsme je museli návštěvníkům dlouze a často vysvětlovat, ale tahle dvě písklata si tu trpělivost prostě zasloužila!" potvrzuje zoopark. 

plameňák vylíhnutý

Mládě se vylíhlo v pátek 11. srpna. Foto: zoopark Chomutov / Jana Mesteková

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru