FOTO: V Kryrech byla v sobotu nevšední podívaná. Konaly se tam letní Hobby horse závody
Foto: Laurencia Helásková
Zajímavosti

Kryry - V sobotu 2. září 2023 se v Kryrech na multifunkčním hřišti konaly Letní Hobby horce závody. Akci pořádalo Volnočasové centrum Bertík ve spolupráci s městem Kryry.

Soutěžilo se v několika disciplínách: parkur, skok mohutnosti, slalom a dostih. Nechyběla ani speciální soutěž o nejhezčí vyladěnou dvojici.

Co je Hobby horsing?
Hobby horsing je napodobování jezdeckých disciplín s dřevěným koněm mezi nohama. Jde o oficiální sport, který je populární v mnoha zemích světa. Z rodného Finska se rychle rozšířil, a to především díky dokumentu režisérky Selmy Vilhunenové (držitelka oscarové nominace) Hobbyhorse Revolution. Právě ve Finsku tento sport zakotvil natolik, že se tam každoročně koná národní šampionát.
I v České republice tento sport zažívá v posledních letech rozmach.

FOTO

0509kone2

0509kone3

0509kone4

0509kone5

0509kone6

0509kone7

0509kone8

0509kone9

Foto: Laurencia Helásková

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru