Lipovníčci svůj domov v lípě opouští jen jednou za rok, v době Oslavy sklizně a řemesel. Foto: Dáša Wohanková
Zajímavosti

Litvínov – Procházka na nádvoří zámku Valdštejnů v době konce října je vždy neskutečným zážitkem. Tamní výzdoba je hravá a velmi inspirativní. Letos prostor pod lípou obsadili skřítci lipovníčci. Už jste se na ně byli podívat?

„Lipovníčci bydlí celý rok v lípě a jen jednou za rok, a to na Oslavu sklizně a řemesel vylézají ven," vypráví kouzelnou zápletku letošní tematické výzdoby Dáša Wohanková z propagace města. Výzdobu připravuje každý rok se svými kolegyněmi a těší ji, jakou má jejich snaha u lidí odezvu.

 

Ze skřítků lipovníčků mají největší radost malí návštěvníci zámku. 

 

Každý rok vyrábějí novou výzdobu pracovnice propagace a průvodkyně zámku. Miluška Dvořáková vyrobila nejmladšího lipovníčka.

 

 

Dýně připravené na dlabání. 

 

Některé lipovníčky vyrobila také Dáša Wohanková.

 

Nádvoří už je také plné dýní, které si při sobotní Oslavě sklizně a řemesel mohou návštěvníci tradičně vydlabat a odnést si domů. „Kromě toho jsme letos pro děti připravili okruh s několika soutěžemi. Ty budou připraveny jak v zámeckém parku, tak na nádvoří. Na recepci si děti vyzvednou soutěžní kartičku, kde na každém stanovišti po vykonání úkolu dostanou razítko," vysvětluje Dáša Wohanková. Po získání všech razítek pak děti dostanou na recepci sladkou odměnu.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru