Ilustrační foto
Zajímavosti

Jílové - Jílovští obyvatelé (Děčínsko) byli svědky neobvyklé události. V úterý 31. října ve večerních hodinách kolem 19. hodiny obyvatelé zaznamenali pohybující se smečku vlků na sídlišti okolo ulice Lipová v Jílovém. Naštěstí nejsou hlášená žádná napadení.

V případě setkání s vlky se doporučuje zachovat klid a postupovat podle následujících rad od zooložky p. K. Michlové: nepřímo se dívat, zůstat vzpřímený, nekroutit se, nečinit náhlé pohyby a pokud to situace dovolí pomalu ustoupit zpět, případně zůstat na místě, pokud vlk sám neodběhne.

Podle odborníků není důvod k obavám. Pravděpodobnost útoku na člověka je extrémně nízká, neboť vlci se lidem obvykle vyhýbají. Miroslav Kutal ujistil veřejnost, že jediné riziko spočívá v případném střetu mezi volně pobíhajícími psy a vlky, které však zůstávají ojedinělé. Zatím v České republice nebyl zaznamenán žádný případ napadení člověka vlkem. Doporučuje se kontaktovat místní MP nebo PČR, případně správu národního Parku a nahlásit setkání.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru