V soví jeskyni mohou návštěvníci zoo slyšet i zvuky nejběžnějších druhů sov u nás. Foto: zoo Děčín
Zajímavosti

Děčín – Soví jeskyně – expozice komplexu Zvířat z chladných krajů – dostala nový vzdělávací charakter. Díky projektu, který děčínská zoo podala na Ministerstvo životního prostředí České republiky se podařilo do Soví jeskyně nainstalovat celkem sedm informačních panelů, které seznamují návštěvníky s druhy sov žijícími v naší přírodě, ale také s těmi, které u nás příležitostně hnízdí nebo k nám pouze zalétají.

„Dozví se zde i o sovích rekordmanech nebo nejrůznějších zajímavostech ze světa těchto nádherných opeřenců. Zajímavou součástí je i zvukový panel, díky kterému je možné si na místě poslechnou hlasové projevy pěti nejběžnějších druhů ČR,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková.

Finanční dotace pomohla nejen s výrobou panelů, ale také se změnou elektroinstalace a osvětlení. Ministerstvo životního prostředí přispělo na vylepšení Soví jeskyně částkou 35 200 korun. Celkové náklady pak byly cca 55 tisíc korun.

Soví jeskyně byla postavena před 3 lety a jejími obyvateli jsou výři virginští a puštíci bradatí.  

Foto: Zoo Děčín

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru