Ilustrační foto
Zajímavosti

Co si představíte, když se řekne domácí pohoda? Pro někoho je to vůně čerstvě upečeného štrůdlu a kávy, pro někoho jiného sledování oblíbeného pořadu pod dekou a se šálkem něčeho teplého v ruce. 

Skutečnou pohodu vyčarují rostliny i květinové vzory

Rostliny a zeleň působí blahodárně na naši pohodu. Zbavují nás stresu a v některých případech dokonce čistí vzduch. 

Mnoho studií zaměřených na lidské štěstí poukazují na to, že právě rostliny mohou být tou jednou věcí, která nám v životě chybí k naprosté dokonalosti. To se samozřejmě týká především lidí z měst, kteří tráví svůj čas v betonové džungli a nejvíce světla načerpají z monitorů. 

Ale co s tím, pokud nemáme na květiny čas nebo se jim u nás doma prostě ne a ne dařit?

Máme pro vás dobrou zprávu. Stejné studie, které mluví o blahodárném vlivu květin na naši pohodu zmiňují i to, že nemusí jít o květiny živé. 

Stejně dobrou službu mohou udělat nejen umělé květiny, ale také například závěsy či povlečení s květinovým vzorem. 

Atmosféra pohody, svěžesti i klidu bez zbytečné práce

Pokud váháte, jestli si dát rostlinky i do ložnice, která je možná v příliš tmavém koutě vašeho bytu či baráčku, nebo se bojíte oxidu uhličitého, právě textilie jsou ideální řešení.

Povlečení, dekorativní deky a polštářky i závěsy v zelené barvě nebo s dekorem listů, bambusů a dalšími přírodními motivy vám v ložnici vytvoří pohodovou atmosféru, ve které si na stres ani nevzpomenete.

Máte v ložnici ještě televizi? To rozhodně nepřispívá pohodové atmosféře ani klidnému spánku. Rychle ji přemístěte do vhodnější místnosti. Pokud máte v ložnici i televizní stolek a nehodí se vám do jiné místnosti, použijte ho jako stojan na umělou (nebo třeba i živou) rostlinu, která vašemu mozku vyšle signál, že je skutečně v přírodě. Do druhé místnosti si můžete následně vybrat televizní stolek, který vám v ní bude ladit a zabezpečíte si tak příjemnou atmosféru v obou místnostech.

Pozor na jedovaté rostliny

Přestože květiny působí s naší pohodou opravdové zázraky, některé druhy mohou být nebezpečné našim mazlíčkům i malým dětem, které mají ve zvyku všechno okusovat. Proto si před nákupem nové květiny vždy ověřte, že jde o rostlinu, která vám bude působit jen radost a žádný stres s tím, aby se jí některý z členů vaší domácnosti neotrávil.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru