Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Osek – Ještě pár dní máte na to, abyste si dopřáli kopu vzpomínek na staré časy, a především nebývalý umělecký zážitek. Do čtvrtka 30. listopadu můžete navštívit výstavu Kouzlo černobílé fotografie v oseckém informačním centru. Autorem vystavených snímků je jeden z nejznámějších novinářských fotografů Miroslav Rada.

Prostřednictvím desítek jeho velkoformátových fotografií se projdete zpátky časem. Díky daru Miroslava Rady dívat se nejenom očima, ale i duší, si vybavíte atmosféru zachycených let. Záběry plné živočišnosti, nehraného smutku, bolesti i radosti vám odkryjí pozadí akcí, které se odehrály v bouřlivých letech ruské okupace nebo třeba v době sametové revoluce, ale i v dramatech, která sice nezasáhla celé Česko, o to hlubší měla dopad na jejich účastníky.

Můžete se vrátit do doby demonstrací vedených například kontroverzním politikem Miroslavem Sládkem, mrknout do českolipské sklárny Ajeto s Jeníčkem Pacákem z kapely Olympic. Dopřejete si fotbalové zápasy na různých stadionech severních Čech, podívanou na dokonalost pohybu na kdysi hojně sledovaném Festivalu tance a přátelství v Ústí nad Labem, krásu defilující na první krajské soutěži MISS.

Z témat vážnějších, kromě okupace nebo revoluce, oživíte vzpomínky na boj o Jezeří, nebo o záchranu Libkovic, které musely nakonec ustoupit těžbě uhlí. Nahlédnete do začátků fenoménu bezdomovectví, který u nás odstartoval v devadesátých letech. Připomenete si havárii horkovzdušného balónu v roce 1995, najdete řadu významných politických i uměleckých osobností, ale třeba také postřehy z Paříže.  

Výstava Kouzlo černobílé fotografie vás nezklame. Najdete v ní všechno, co všetečná zvídavost stále hledá. A mimoto je také skvělou příležitostí pro pedagogy, kteří mohou přiblížit žákům zajímavou formou některé osudové okamžiky našeho národa. Navštívit ji můžete do čtvrtka 30. listopadu, každý den od 9-16 hodin. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru